FOTO. Pârtiile din Poiana Braşov, pregătiri de vară pentru sezonul de schi

Chiar dacă ultima perioadă a adus temperaturi caniculare şi la Braşov, Poiana se pregăteşte pentru sezonul de iarnă. Domeniul schiabil din Poiana Braşov a fost curăţat săptămâna trecută, iar pârtiile au fost cosite şi amenajate, acolo unde a fost nevoie de intervenţii uşoare.

Administratorii domeniului schiabil au început şi verificările tehnice la instalaţiile de producere a zăpezii, la instalaţiile de pompare a apei spre lacul de acumulare şi la ratracuri.

„Lacul de acumulare este plin în proporţie de 85%, urmând să îl umplem începând cu 15 septembrie. În prezent, în Poiană mai avem de cosit o parte din pârtii şi de făcut reparaţii la ratracuri. Am făcut constatările tehnice şi am întocmit deja necesarul de piese de schimb pentru acestea, astfel încât, la începutul sezonului să fie pregătite de intrarea pe domeniul schiabil”, a spus viceprimarul Sebastian Rusu.

 

Domeniul schiabil din Poiana Braşov oferă în prezent şapte pârtii omologate, cu o lungime totală de 24,5 de kilometri, pe o suprafaţă de 80 de hectare. Aici se poate schia pe pârtii de toate gradele de dificultate: de la foarte uşor – pentru iniţiere, până la pârtii cu grad ridicat de dificultate. Pârtiile Bradul şi Stadion sunt pentru cei mai puţin experimentaţi schiori, în timp ce pârtiile Lupului, Subteleferic şi Kanzel sunt cu grad înalt de dificultate, pentru cei cu experienţă. Drumul Roşu şi Sulinar sunt pârtii cu dificultate medie. Accesul pe aceste pârtii este asigurat de transportul pe cablu cu două telecabine (Capra Neagră şi Kanzel), telegondola Postăvarul, două telescaune (Lupului şi Ruia) şi cinci teleschiuri (Bradul, Stadion, Subteleferic, Ruia, Kanzel), la care se adaugă şi un covor rulant.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.