Amenzi de 1,7 milioane de lei după verificarea tirurilor de marfă și a transporturilor de lemn. Ministrul Transporturilor: „Aviz amatorilor: aceste controale se fac în sfârșit pe bune. Nu le vom opri”

Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – I.S.C.T.R. a derulat o campanie de controale la transporturile de marfă și, în special, transporturile de lemn, anunță ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. „Aviz amatorilor: aceste controale se fac în sfârșit pe bune. Nu le vom opri, ba din contră – am cerut I.S.C.T.R., care are o nouă conducere începând cu luna iulie, să accelereze ritmul lor și să le extindă în absolut toată țara”, a spus Drulă.

Timp de 6 zile, fără întrerupere, 16 echipaje au verificat pe A1 și pe DN1 601 vehicule și 41 de operatori economici, aplicând sancțiuni de peste 1,7 milioane de lei (1,3 milioane de lei pentru transportatorii de marfă și 400.000 de lei pentru operatorii economici), a precizat ministrul Drulă.

„Scopul acestor controale este de a proteja infrastructura de uzura provocată de camioanele încărcate peste limita legală, de a spori siguranța rutieră (inclusiv prin verificarea tahografelor) și de a sprijini transportatorii corecți”, potrivit oficialului care a dat și câteva date în urma controalelor.

  •  226 de vehicule cântărite;
  • 154 de vehicule au fost imobilizate (prin reținerea plăcuțelor de înmatriculare), până la intrarea în legalitate;
  • 226 de procese verbale de constatare a contravențiilor au fost întocmite;
  • 257 de contravenții au fost sesizate;
  • 6 dispozitive de manipulare au fost descoperite (acestea modifică datele înregistrate de tahografele montate la bordul vehiculelor de transport de marfă, cu consecințe periculoase pentru siguranța rutieră și șoferi).
„Aviz amatorilor: aceste controale se fac în sfârșit pe bune. Nu le vom opri, ba din contră – am cerut I.S.C.T.R., care are o nouă conducere începând cu luna iulie, să accelereze ritmul lor și să le extindă în absolut toată țara. Doar așa putem proteja infrastructura și susține transportatorii de bună-credință”, a spus Drulă.
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.