Începerea școlii: Ce se întâmplă la apariția primului caz de COVID-19 într-o clasă

La apariția unui caz de COVID-19 într-o clasă, toți elevii din acea clasă trec automat în online dacă nu își dau acordul să fie testați, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. 
Cîmpeanu a explicat, marți, într-o conferință de presă, ce se întâmplă la apariția primului caz de COVID-19 într-o clasă:
 
„În cazul apariției unei îmbolnăviri într-o clasă, pentru că totul va fi judecat la nivel de clasă, și nu de unitate de învățământ, la apariția primei îmbolnăviri se testează dacă își dau acordul toți elevii din acea clasă. Dacă nu își dau acordul, clasa trece automat în online indiferent de rata de incidență. Dacă își dau acordul și sunt testați, în cazul în care toți sunt negativi, procesul de predare cu prezență fizică continuă până la apariția următorului caz de îmbolnăvire în aceeași clasă, situație în care toată clasa trece în online. Deci – toată clasa trece la cursuri online dacă se refuză testarea tuturor elevilor sau dacă apare o a doua îmbolnăvire”.
Cîmpeanu a precizat că aceasta este o ipoteză de lucru, care ar urma să fie validată de către Ministerul Sănătății și de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).
 
 
 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.