Municipalitatea brașoveană nu mai are în plan să reabiliteze Colegiul Johannes Honterus cu bani de la BERD. Pe listă va fi inclus sediul Primăriei Brașov

Aprobată la începutul anului trecut de Consiliul Local, lista imobilelor pentru care municipalitatea brașoveană vrea să obțină finanțare de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în vederea eficientizării energetice ar urma să fie modificată în ședința de plen de joi a Deliberativului local. 

Mai exact, în proiectul de hotărâre se arată că  Proiectul „Extindere și mansardare Școala Gimnazială nr. 12 , corp B se înlocuiește cu proiectul Eficientizare energetică construcție PT 8 Tractorul, situat pe str. Olteț nr. 8”. De asemenea, în același document se menționează că „Reabilitare imobil Poarta Șchei nr. 14  (CN Johannes Honterus-corp E) se înlocuiește cu Eficientizare energetică clădiri situate pe str. Fundăturii nr. 2”. De asemenea, aleșii locali ar urma să aprobe și înlocuirea proiectului „Eficientizarea energetică Colegiul Național Johannes Honterus (corp A, B, C)” cu „Eficientizare energetică sediu Primăria Municipiului Brașov, situat pe B-dul Eroilor nr. 8”. 

În documentația proiectului de hotărâre se arată că aceste modificări sunt propuse  în urma discuțiilor cu reprezentanții BERD și în urma  analizei patrimoniale a municipiului Brașov. 

Pentru reabilitarea energetică a unor clădiri publice din Brașov, Primăria are în plan să ia un împrumut de 10 milioane de euro de la BERD, suma urmând a fi rambursată în 15 ani (primii 3 ani de grație). 

Noua listă a obiectivelor de investiții propuse spre finanțare prin contractul BERD: 

  1. Eficientizarea energetică a cădirilor publice din municipiul Brașov – str. M. Viteazu nr. 11 (sediul ISU): valoare estimată 3.638.200 euro
  2. Eficientizare energetica construcție PT 8 Tractorul, str. Olteț nr. 8: valoare estimată 508.000 euro 
  3. Eficientizare energetica clădiri  str. Fundăturii nr. 2: valoare estimată 920.600 euro 
  4. Eficientizarea energetică Colegiul Național Andrei Șaguna corp A, B: valoare estimată 2.284.100 euro 
  5. Eficientizare energetică sediu Primăria Municipiului Brașov: valoare estimată 1.934.800 euro 
  6. Eficientizare energetica sediu SC RAT SA Brașov: valoare estimată 714.300 euro. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.