Peste 450 de elevi şi preşcolari din 3 localităţi ale judeţului Braşov vor primi o masă caldă în timpul şcolii

Elevii de la trei unităţi de învăţământ din judeţul  Braşov vor primi un suport alimentar pe perioada anului şcolar 2021 – 2022. Acesta vine în urma unei deczii a Guvernului de a prelungi programul-pilot prin preşcolarii şi elevii de la care 155  de unităţi de învăţământ din România sunt susţinuţi printr-o masă caldă sau un pachet alimentar, în limita a 10 lei/zi.

În judeţul Braşov, de programul-pilot vor beneficia în continurea şcolile din Părău, Ticuşu şi Lisa, unde va ajunge o masă caldă pentru copii.  

În judeţul Braşov, în programul pilot sunt incluse următoarele unităţi de învăţământ: 

  • Școala Gimnazială Părău: cu 248 de beneficiari, din care 163 preșcolari și elevi din învățământul primar, suma alocată fiind de 166.000 lei; 
  • Școala Gimnazială Ticușu: 193 de beneficiari, din care 132 preșcolari și elevi din învățământul primar, suma alocată fiind de 129.000 lei; 
  • Școala Gimnazială Lisa: 245 de beneficiari, din care 146 preșcolari și elevi din învățământul primar, suma alocată fiind de 165.000 lei.

Acest program pilot este menit să sprijine preşcolarii şi elevii din clasele primare şi gimnaziale, din comunităţile vulnerabile, pentru reducerea abandonului şcolar. 

 

 

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.