Prefectura Brașov începe controalele în școli. Până în 10 septembrie, unitățile de învățământ vor fi verificate prin sondaj

Prefectura Brașov a anunțat că în perioada 30 august – 10 septembrie se vor face controalele în școlile din județ. Verificările vor fi realizate prin sondaj, de echipe mixte, compuse din reprezentanți ai Prefecturii Brașov, Poliției, Direcției de Sănătate Publică Brașov, Inspectoratului Școlar al Județului Brașov și Inspectoratului pentru Situații de Urgență. 

 În timpul acestor controale va fi verificat stadiul pregătirilor pentru deschiderea anului şcolar 2021/2022 în ceea ce privește finalizarea lucrărilor de reabilitare, reparare sau renovare, modernizare, termen estimat pentru finalizare, sume alocate, organizarea activităţii didactice în spaţii improvizate (dacă este cazul). De asemenea, va fi verificat stadiul igienizării școlilor  (inclusiv a spațiilor de cazare, servire a meselor și de depozitare a produselor distribuite prin programul „Laptele și cornul”), dar și stadiul implementării măsurilor sanitare și de protecție în unitățile de învățământ pentru prevenirea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2. Nu în ultimul rând, vor fi verificate toate autorizațiile de funcționare, dar și dacă se respectă normele de apărare împotiva incendiilor și cele de securitate. 

Un alt obiectiv al campaniei este verificarea verificarea modului de asigurarea a transportului elevilor cu microbuze/autobuze școlare;

„La finalul acțiunilor de verificare, în baza notelor de constatare, întocmite la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar verificate, se va întocmi un raport final, ce va fi înaintat spre aprobare prefectului județului Brașov”, a anunțat prefectul Brașovului, Cătălin Văsii. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.