Topul celor mai bune universităţii din România, conform Webomatrics. Braşovul se află în Top 10

Ranking Web of Universities (Webometrics) a publicat topul universităților din întreaga lume, ediția de vară 2021. În acest top, sunt analizate peste 24 000 de universități din întreaga lume, inclusiv 99 de instituții din România. Universitatea Transilvania din Braşov se află pe locul 6 în rândul instituţiilor de învăţământ superior din România.  

Potrivit raportului Webometrics, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca se situează pe primul loc în România, urmată de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, iar pe al treilea loc este Universitatea Politehnică din București.

Întregul clasament al universităților din România îl găsiți mai jos.

Sursa: diez.md

 

Indicatorii luaţi în calcul de ratingul Web of Universities (Webometrics) sunt:

  • 50 % – vizibilitatea – numărul total de linkuri externe pe care domeniul web al universităţii le primeşte de la terţe părţi; 
  • 10 % – transparența – numărul total de citări (detalii aici);
  • 40 % – excelenţa – calitatea articolelor ştiinţifice publicate în reviste internaţionale cu impact ridicat, aflate în primele 10 % cele mai citate într-un anumit domeniu.

Webometrics este un top realizat de Cybermetrics Lab, un grup de cercetare din cadrul Consiliului Superior pentru Cercetări Ştiinţifice din Spania începând cu anul 2004. Ierarhizarea din cadrul acestui top este realizată pe baza datelor web accesibile publicului şi rezultatele sunt făcute publice în lunile ianuarie şi iulie, în fiecare an.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.