Început de incendiu în Crai. Reprezentanții Parcului Național Piatra Craiului: „Dacă bătea vântul, incendiul se stingea la prima ploaie”

Salvamontiștii, jandarmii montani și rangerii Parcului Național Piatra Craiului  (PNPC) au avut de treabă duminică, după ce un turist a anunțat la numărul unic de urgență că ieșea fum dintr-o zonă de pe versantul vestic. O echipa formată din rangeri, jandarmi montani și salvamontiști s-a deplasat urgent la locație, cu unelte și cu apa și au lichidat focarul.

Ipoteza reprezentanților PNPC este că „niște turiști au făcut probabil azi noapte (sâmbătă ) un foc mic in partea superioara a traseului Padina Șindileriei. Ardeau mocnit rădăcinile unor jenepeni”. 

 

„Norocul a făcut să fie o zi fără vânt, altfel probabil ca am fi avut un incendiu in versantul vestic care s-ar fi stins doar la prima ploaie. Atragem încă o dată atenția că traversăm o perioada de secetă, cu temperaturi ridicate și cu risc mare de incendii. Focul este interzis pe suprafața parcului național (cu excepția zonelor amenajate pentru picnic), iar turiștii pot folosi dispozitivele tip primus”, susține conducerea Parcului Național Piatra Craiului. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.