Turist accidentat la Pietrele lui Solomon. A fost nevoie de intervenția SMURD

Salvatorii montani de la Salvamont Poiana Brașov au avut treabă și luni, când au avut o intervenție la Pietrele lui Solomon, după ce un turist s-a accidentat la cap. Salvamontiștii au explicat că persoana nu avea încălțăminte de munte, astfel că a alunecat pe o potecă, suferind un traumatism cranio-cerebral cu pierderea stării de conștiență si multiple plăgi escoriate la nivelul membrelor.

„Un echipaj SMURD a preluat-o în vederea transportului către unitatea spitalicească”, au precizat reprezentanții Salvamont Poiana Brașov. 

Salvatorii montani le reamintesc turiștilor că și pentru o plimbare în zonele cu acces facil din imediata apropiere a orașului, cum este cazul Tâmpei, a zonei Pietrele lui Solomon, sau a Drumului Vechi, au nevoie de încălțăminte adecvată, care sa le asigure aderență, dar și să le protejeze gleznele. 

Reamintim că salvatorii montani au avut multă treabă și în weekend, când au fost șase intervenții, în cel puțin unul dintre cazuri, victima suferind accidentarea din cauza echipamentului inadecvat. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.