ABC-ul lui Ghişe adus în 2021 de Coliban: site-ul ABC cu informaţii despre asfaltări, becuri, curăţenie şi alte lucrări din Braşov

Pe modelul fostului primar, Ioan Ghişe, şi actualul edil, Allen Coliban vine cu o campanie ABC – asfalt – becuri – curăţenie. Coliban o aduce însă în secolul XXI, combinând-o cu domeniul IT-ului, în care spune că este specialist.

Astfel, Primăria Braşov a anunţat ieri că lansează un site dedicat gospodăririi oraşului. Acesta poate fi găsit în varianta BETA la adresa ABC.brasovcity.ro şi oferă informaţii la zi, despre activitatea de reparații străzi și trotuare, cea de iluminat public, salubrizarea orașului și amenajarea și întreținerea de zone verzi. Pentru perioada de iarnă, va fi introdus și modulul de deszăpezire, anunţă primăria într-un comunicat de presă.

„Prin acest instrument, braşovenii pot verifica, alături de inspectorii primăriei, lucrările pe care operatorii de servicii le-au efectuat, programul zilnic sau săptămânal, precum și lucrările planificate pentru perioada următoare, pe fiecare stradă în parte. Site-ul este unul prietenos cu utilizatorii, dispune de o serie de filtre, pentru a ușura căutarea, dar și de o hartă interactivă, pentru fiecare tip de lucrări, în care brașovenii vor regăsi tot ceea ce înseamnă gospodărirea orașului. Acest site reprezintă și un instrument facil pentru inspectorii primăriei, care pot monitoriza, astfel, modul în care operatorii de servicii își îndeplinesc obligațiile. Nu în ultimul rând, cetățenii, în cazul în care constată nereguli în îndeplinirea eficientă a activității de administrare a orașului, pot sesiza Municipalitatea prin intermediul secțiunii de sesizări. Vă invit pe toți ca, în următoarea lună în care acest site este în faza BETA, să îl testați și să ne transmiteți sugestiile de îmbunătățire a lui sau eventualele nefuncționalități”, a precizat primarul Allen Coliban, în acelaşi comunicat de presă.

 

Site-ul este împărțit în patru categorii de activități – asfalt, becuri, curățenie și zone verzi, la care, în sezonul rece, se va adăuga și deszăpezirea.

În cadrul fiecărui modul, brașovenii pot găsi informații referitoare la programul de lucru, eventualele restricții și o hartă interactivă, cu ajutorul căreia pot identifica lucrările pe fiecare stradă, termenele limită, dar și care lucrări sunt în curs de execuție, cele în întârziere, cele sistate sau care sunt străzile unde sunt programate lucrări de gospodărire în perioada următoare. Totodată, printr-un simplu click pe hartă, cetățenii pot afla tipul de lucrări, perioada de derulare și chiar fotografii din perioada derulării acestora. Acest site se află pentru o lună în perioada de testare, după care, în urma recomandărilor primite de la utilizatori, va deveni funcțional în totalitate. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.