Adrian Veştea: „Am toată convingerea că anul viitor vom reuşi să fim contemporani cu primul aeroport operaţional construit de la zero”

Preşedintele CJ Braşov, Adrian Veşta, anunţă duminică, la Consiliul Naţional al PNL, că cel mai probabil la sfâşritul anului viitor aeroportul de la Braşov va deveni operaţional.

Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, candidat pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL şi susţinător al lui Ludovic Orban, a anunţat că îşi menţine candidatura, deşi a „pierdut în echipă”. În discursul ţinut în cadrul reuniunii politice, Veştea a anunţat că cel mai probabil la finalul anului viitor aeroportul de la Braşov va deveni operaţional: 
 
„Eu sunt omul cu aeroportul, sunt cel care construieşte primul aeroport de la zero în România în ultimii 50 de ani, suntem pe punctul de a-l finaliza. Am toată convingerea că anul viitor vom reuşi să fim contemporani cu primul aeroport operaţional construit de la zero”, a spus Veştea, citat de news.ro.  
 
Declaraţia sa vine în contextul în care anul trecut, înaintea alegerilor naţionale şi locale spunea că din 2021 se va zbura de pe aeroportul construit la Ghimbav. Între timp, contractele semnate cu unii constructori s-au blocat sau au avut parte de întârzieri, astfel că termenul nu poate fi respectat. 
 
Pe de altă parte, ultimele investiţii de realizat la viitorul aeroport de la Ghimbav au termene foarte „strânse” pentru a putea respecta declaraţia preşedintelui Consilului Judeţean Braşov. 
 
De exemplu, una dintre principalele investiţii în sistemul de dirijare a traficului aerian – turnul virtual de control, a fost lansat la licitaţie, pentru proietare abia în iulie, cu termen de depunere a ofertelor în luna august – şi finalizare  termen de 14 luni de la desemnarea câştigătorului. Detaii AICI. 
 
 
 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.