BILANȚ COVID – 26.09.2021. Municipiul Brașov, aproape de scenariul roșu. Județul Brașov a trecut de 2 cazuri la mia de locuitori

Municipiul Brașov se apropie de o incidență de 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, care ar însemna intrarea în scenariul roșu. Potrivit datelor publicate în această dimineață de Direcția de Sănătate Publică Brașov (DSP), în municipiu s-au înregistrat în ultimele 24 de ore 98 de infectări noi, în acest caz fiind în monitorizare 858 de de cazuri de COVID-19, față de 760 câte erau ieri.

Municipiul Brașov a ajuns astfel la o incidență de 2,92 la mie, de la 2,59 în urmă cu 24 de ore. La nivelul municipiului, incidența cazurilor de COVID-19 a trecut și ea azi de 2 la mie, urcând de la 1,87, la 2,07%. 

În continuare azi, cea mai mare incidență se înregistrează în locaitățile Hălchiu (4,9 la mie) și Sânpetru (4,51 la mie). Vestea bună, în cele două cazuri este că cifrele nu au crescut față de ieri. La Hălchiu, incidența este aceeași – 4,91 la mie, pentru a treia zi consecutv, iar la Sânpetru, a scăzut de la 4,51 la 4,22 la mie, după ce trei pacienți au ieșit din monitorizare. Nu același lucru se poate spune de Predeal, o altă localitate în scenariul roșu. În orașul-stațiune, în ultimele 24 de ore au intrat sub monitorizare alte trei cazuri de infectare, ceea ce a dus incidența de la 3,29 la mie, la 3,91 la mia de locuitori. 

Cele trei localități sunt în continuare în scenariul roșu, aplicat când incidența este de 3 la mie, dar nu depășește 6 la mie, ceea ce înseamnă că  accesul în restaurante, săli de spectacole sau evenimente se poate face pe baza certificatului verde COVID.

 

Incidența cumulată, la 26 septembrie 2021, pe localități se prezintă astfel: 

 

1 Trackback / Pingback

  1. BILANȚ COVID – 26.09.2021. Municipiul Brașov, aproape de scenariul roșu. Județul Brașov a trecut de 2 cazuri la mia de locuitori – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.