Bărbat atacat de urs, la Harghita

Un bărbat a fost atacat de urs, luni dimineaţa, în apropierea comunei Ciceu, acesta fiind supus unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, scrie Agerpres. Informaţia a fost postată pe Facebook de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, care a precizat că este vorba de un tânăr de 26 ani.

„Ursul a atacat din nou! Victima, un tânăr de 26 de ani (păstor de porci) a fost atacat de urs în apropiere de Ciceu (Siculeni). A suferit răni la membre şi în prezent este operat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc. Starea lui este stabilă”, a scris Borboly, pe Facebook.

Referentul de presă al SJU Miercurea Ciuc, Kiss Edit, a precizat, pentru AGERPRES, că bărbatul a fost operat, în prezent fiind internat în secţia de Chirurgie a spitalului. 

„Pacientul atacat de urs a suferit plagă muşcată în zona coapsei drepte şi plagă muşcată cu fractură la mâna dreaptă. A fost operat azi-dimineaţa (luni – n.r.) de la ora 5,30 până la ora 8 de către medicii specialişti chirurgi şi de ortopedie. Starea lui este stabilă, este internat şi îngrijit în secţia de chirurgie a spitalului”, a arătat Kiss Edit. 

Săptămâna trecută, un tânăr de 25 ani, aflat la păscut cu vitele în apropierea comunei Voşlăbeni a ajuns la spital după ce a fost atacat de un urs.

Potrivit informaţiilor furnizate luni de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, jandarmii şi poliţiştii harghiteni au intervenit de 14 ori, în ultimele două zile, pentru îndepărtarea urşilor a cărora prezenţă a fost semnalată, la numărul de urgenţă 112, în localităţile Şimoneşti, Fitod, Corbu, Borsec, Băile Tuşnad, Odorheiu Secuiesc şi Lunca de Sus.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.