Codruţ Bucur a fost demis din funcţia de subprefect al Braşovului. Cîţu a pus pe liber toţi oamenii propuşi de USR PLUS

Guvernul a demis joi prin Hotarâre de Guvern toți prefecții și subprefecții USR-PLUS, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. USR-PLUS avea 14 prefecți și 28 de subprefecți, iar pentru demiterea lor era necesară o Hotărâre de Guvern.

Unul dintre subprefecţii demişi este şi Codruţ Bucur, cel care pentru a veni în funcţia de la Prefectură a renunţat la locul de consilier judeţean obţinut după alegerile de anul trecut. 

Mutarea premierului Cîțu vine după ce miercuri acesta a demis mai multi secretari de stat, subsecretari și consilieri de stat care au fost susținuți de USR-PLUS. Printre aceştia s-a aflat şi secretarul de stat George Căţean, demis de la Ministrul Agriculturii, după şapte luni de la instalare, dar şi fostul coordonator PLUS Braşov, Tudor Oprea, demis din funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Educaţiei, unde fusese instalat în luna mai. 

Întrebat de HotNews.ro care este explicația pentru care unii secretari de stat care au fost propuși de USR-PLUS, precum Radu Szekely de la Ministerul Educației, nu au fost demiși miercuri seara, premierul Cîțu a spus că mai sunt și alte cazuri și astăzi va fi corectată această situație, urmând să fie publicate și alte demisii de secretari de stat în Monitorul Oficial. Radu Szekely este fondatorul Școlii Finlandeze de la Sibiu cu o experiență de peste 20 de ani în educație, din care 15 ani în sistemul de educație finlandez. Fostul director de cabinet al Ecaterinei Andronescu în ultimul mandat al acesteia la Ministerul Educației, Radu Szekely, a fost numit de prim-ministrul Florin Cîțu în funcția de secretar de stat la educație. Propunerea a fost făcută de USR-PLUS. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.