Prima zi cu trafic restricţionat între Livada Poştei şi Maternitate, un eşec

Foto: Informaţia Braşovului

Decizia de a închide parțial traficul rutier pe una dintre benzine de circulație de pe traseul str. Mureșenilor – str. Bariţiu nu a avut efectul așteptat de Primăria Braşov, care spera ca prin această măsură se se reducă poluarea, marcând astfel Forumul Oraşelor Verzi – evenimentul pe care îl găzduieşte în ac este zile. 

În realitate, până la mijlocul zilei, pe sensul de urcare s-a circulat bară la bară, iar  pe lângă nervii creaţi au fost şoferi spun că au avut un consum dublu de carburant. În plus, nici timpul petrecut în trafic nu a fost unul scurt: au fost şoferi care au spus că au stat 30 de minute în trafic, asta în condiţiile în care, pe jos, dacă se merge încet, segmentul de drum este parcurs în cel mult 15 minute.

Unul dintre ei este fostul consilier local independent Şerban Şovăială: 

„Tâmpenia asta e de la oraşele verzi? Mulțumim primăria Brașov! Consumul normal de 7 litri la suta de km a devenit brusc 14, iar timpul necesar să ajung de la Rectorat la Maternitate de la 2 minute a devenit 15 minute. Poluare cu 1500% mai mare (7,5 ori timpul x dublu consumul = 15). Dar nu contează, noi facem conferinte despre oraşe verzi”, a comentat Şovăială.

 

 

A fost nevoie de intervenţia Poliţiei Locale şi a Poliţiei Rutiere pentru a încerca o fluidizare a traficului, însă ore bune, pe stada Mureşenilor s-a circulat tot bară la bară. 

Reamintim  că traficul de pe străzile Mureșenilor și Barițu restricționat pe o bandă, cea de coborâre dinspre Maternitate, restricția fiind valabilă în perioada 9 – 12 septembrie, între orele 10.00 – 22.00. Tot în cele patru zile și între aceleași ore este pe Şirul Ludwig van Beethoven, circulaţia este închisă pe banda care face legătura dintre Maternitate şi sensul giratoriu de la Casa Junilor (Poarta Şchei).

În urmă cu două zile, tot pentru activităţi ce ţin de FOV, a fost închisă şi zona dintre Modarom şi magazinul Star, parcările ocupate acolo fiind golite. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.