Lucian Pătraşcu, consilier local, despre „cum se dă cu jula la RIAL”: Remuneraţia directorului a fost majorată la 20.000 de lei, iar membrii CA primesc 25% din salariul lui

Consilierul local Lucian Pătrașcu, liderul de grup al PSD Brașov atrage atenția asupra modului în care se face risipa banului public la Societatea RIAL. Mai exact, prin Hotărârea CA nr. 34/01.09.2021 s-a luat decizia majorării remunerației Directorului General la suma de 20 000 lei brut. Cum membrii CA beneficiază de o indemnizație de 25% din salariul directorului, automat, prin această hotărâre, le va crește și acestora venitul încasat de la RIAL, se arată în comunicatul de presă transmis de PSD. 

Lucian Pătrașcu  explică situația de fapt:

” Consiliul Local a votat o majorare de capital pentru societatea RIAL, justificată de director, prin diverse necesități. Pe de altă parte, în condițiile în care RIAL nu are în derulare niciun contract de întreținere sau reparații, directorul își majorează salariul, dar vine în ședința de săptămâna viitoare, în fața consilierilor locali, cu noua organigramă prin care cere reducerea personalului. Brașovenii asistă la un exemplu de incompetența flagrantă din partea conducerii RIAL, cu girul Primarului. Așa cum am mai declarat, lipsa de viziune, incoerența în administrarea unor societăți și în gestionarea unor cazuri caracterizează actuala administrație a Brașovului. Ba mai mult, dincolo de funcții și de ambiții personale, moralitatea acestor oameni lipsește cu desăvârșire. Cum să ai tupeul să îți majorezi salariul, dar, în paralel să concediezi oameni și să îi lași fără un loc de muncă în condițiile în care traversăm o perioadă cu scumpiri și incertă din punct de vedere financiar???”

” Solicit de urgență Primarului și conducerii societății RIAL să revină cu picioarele pe pământ și să lase deoparte interesele personale. Scopul și obiectivele RIAL SRL sunt cu totul altele, lucruri binecunoscute de acești domni. Interesul cetățeanului și gestionarea corectă a banului public trebuie să primeze.” a adăugat Pătrașcu.

Reamintim că RIAL SRL, firmă care gestionează imobilele muncipalităţii şi cele două cimitire publice din ora, a primit o majorare de capital, pentru diverse necesităţi identificate de noul director. Recent, firma a cerut şi o majorare a serviciilor oferite la cele două cmitire pe care le administrează, respectiv Cimitirul municipal şi Cimitirul Şprenghi, unele creşteri de preţuri fiind şi de 180%. 

„Moartea” se scumpeşte la Braşov. RIAL propune majorarea tarifelor la cele două cimitire publice din subordine

 

Propunerea se află zilele acestea în dezbatere publică. 

Justificarea RIAL pentru această majorare este aceea că veniturile sunt mult mai mici decât cheltuielile de la cele două cimitire. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.