Nicoleta Cîrjan, coordonatorul FOV: „În școlile din Brașov nu există colectare selectivă. Tot ce există, exisă colectare selectivă în sensul că există posibilitatea și există contracte cu salubriștii”

Coordonatorul Forumului Orașelor Verzi, eveniment ce se va desfășura la Brașov în perioada 6 – 12 septembrie, nu a avut cuvinte de laudă la adresa directorilor de școli. Ba mai mult, ea a spus că, în realitate, în școli deșeurile nu sunt colectate selectiv.

„M-am ocupat de proiectul acesta de la început. În școlile din Brașov nu există colectare selectivă. Tot ce există… exisă colectare selectivă în sensul că există posibilitatea și există contracte semnate cu salubriștii și există containerele mari de 1,11 metri cubi. Dar, în sălile de clasă nu există pubele. Posibil, să fie câteva școli”, a declarat Cîrjan.

Ea a menționat că în școli vor fi distribuite peste 1.000 de pubele pentru colectarea separată a deșeurilor.

Până acum, nu s-a făcut colectare selectivă în școli, decât de formă. De acum se va face corect, pentru că va fi și monitorizare”, a mai spus Cîrjan.

Dotarea școlilor cu pubele se va face în cadrul unui parteneriat semnat în primăvară între Primăria Brașov și Armata Selectării Atente a Plasticului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.