„Pălăria – accesoriu, eleganță și mesaj în Brașovul interbelic”, expoziţie la Muzeul Civilizaţiei Urbane

Azi se deschide la Muzeul Civilizaţiei Urbane expoziţia „Pălăria – accesoriu, eleganță și mesaj în Brașovul interbelic”, al cărei vernisaj este programat de la ora 18.00. Vizitatorii vor face o incursiune în vechiul burg, aflat sub semnul eleganței vieneze și parisiene şi vor putea descoperi pălăriile consacrate precum Melon, Borsalino, Cocktail, Fedora, Joben, Clack și genres cel mai eschisit!

 

Expoziția atrage atenția asupra unui simbol al eleganței, pălăria, un accesoriu pentru cei de astăzi, un semn de prestigiu, de onorabilitate pentru cei din secolul trecut, purtând nenumărate mesaje, descifrate și înțelese de toți membrii comunității.

 

Printr-o selecție unică de piese și prin reconstituirea renumitelor ateliere de pălărieri și modiste, curatorul expoziției Oana Țigănuș, propune publicului o călătorie în timp urmărind redarea atmosferei Brașovului de altădată, când tendințele în materie de pălării și accesorii vestimentare ale protipendadei interbelice erau în acord permanent cu moda Europei occidentale. De asemenea, publicul poate descoperi și o selecție de pălării simbol pentru Brașov.  Expoziția poate fi vizitată până la sfârșitul lunii noiembrie, la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului din Piața Sfatului nr.15.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.