Percheziții domiciliare în județul Brașov și în Marea Britanie, într-un dosar de racolare și exploatare a unor persoane din Tărlungeni. 29 de victime, deja identificate

Polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov, efectuează 15 percheziții domiciliare în județul Brașov și pe teritoriul Marii Britanii, într-un dosar penal de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și trafic de minori. 

 

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2018, în localitatea Tărlungeni din județul Brașov ar fi fost constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membrii ar fi implicați în activități de racolare, transportare, cazare și exploatare prin muncă a mai multor persoane din localitatea Tărlungeni, județul Brașov, pe care le-ar fi transportat pe teritoriul Marii Britanii, în vederea angajării. Ulterior sosirii pe teritoriul Marii Britanii, acestea ar fi fost cazate în spații și condiții insalubre, agresate fizic și obligate să presteze diferite activități în domeniul construcțiilor, de cele mai multe ori nefiind plătite.

Sumele de bani provenite din prestarea acestor activități, în valoare de aproximativ 250.000 de lire sterline, ar fi fost însușite de către membrii grupării, în vederea achiziționării de autovehicule, bijuterii, terenuri și pentru construirea de case. 

În luna august 2019, a fost semnat un acord de colaborare între autoritățile judiciare din România și cele din Marea Britanie, echipele comune de anchetă derulând o serie de activități specifice realizate sub coordonarea și cu sprijinul EUROJUST.

Azi, 28 septembrie 2021, simultan pe teritoriul Marii Britanii (Londra) și pe cel al României, în județul Brașov, au fost efectuate 6, respectiv 9 percheziții domiciliare, la activitățile desfășurate pe teritoriul Marii Britanii participând și o echipă formată din polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov și procurori din cadrul D.I.I.C.O.T.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate, până în acest moment, în județul Brașov au fost identificate 29 de victime, 4 dintre acestea fiind minore. De asemenea, pe teritoriul Marii Britanii, au fost identificate 55 de alte posibile victime. Totodată, au fost descoperite diverse sume de bani, bijuterii de aur, documente care atestă transferul mai multor sume de bani și documente de călătorie. 16 persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile Burebista Brașov și Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, precum și al atașatului de afaceri interne din Marea Britanie, în colaborare cu polițiști specializați din cadrul Poliției Metropolitane din Londra.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.