FOTO&VIDEO. Curăţenia de toamnă în grotele de sub Tâmpa: 300 de saci de gunoi adunaţi într-o acţiune comună a Comprest, Salvamont şi SVSU Braşov

De luni a început în municipiul Başov o nouă campanie de curăţenie de toamnă, care vizează domeniul public. Campania a inclus şi o acţiune de igienizare a grotelor de sub Tâmpa. Iar rezultatul a fost peste aşteptări: 300 de saci de gunoaie. 

 

 

La acţiunea de curăţenie au participat angajaţii Comprest dar şi reprezentanţii Salvamont Braşov şi cei ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Braşov. 

Cei care au luat parte la curăţarea zonei spun că au adunat 300 de saci de deşeuri, unele depozitate de mult timp în aceste catacombe, însă toate fiind o dovadă a trecerii oamenilor pe acolo. Mult plastic, PET-uri, doze şi sticle au fost scoase din grote. Nu au lipsit însă nici hainele uitate pe aici. De altfel, se ştie că mult timp, aceste grote au fost şi loc de „cazare” pentru oamenii străzii. 

 

1 Comentariu

  1. Sub Tampa!?
    Aceste „catacombe” sunt sub dealul Melcilor pe strada Olarilor. A fost o veche pivnita de vinuri avand in vedere bifurcatiile care se infunda ca la gaura de la Poiana Soarelui, dupa care a fost transformat de catre armata in adapost de aparare civila in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial largind un segment de tunel pentru a avea grosimea de 3 metri nu 1 metru cat era initial. Grota are cele doua iesiri ale galeriei principale. Acum 10 ani a fost dormitorul oamenilor strazii. Ar merita amenajat spre vizitare sa fie un pasaj comercial subteran inedit, sau o microsalina ca cele de la spa-urile de la pensiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.