Prefectul Braşovului cere controale drastice la purtarea măştii în şcoli şi spaţii publice

Ieri a început anul școlar cu prezență fizică în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Brașov, astfel că prefectul Mihai Cătălin Văsii vrea ca autorităţile să fie cu ochii pe şcoli şi să observe dacă sunt respectate prevederile privind purtarea măştilor. 

Văsii a avut ieri o întâlnire cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean, ai Grupării Mobile de Jandarmi și Poliției Locale Brașov, pe această temă, cerându-le să monitorizeze atent modul de desfăşurare a cursurilor.

„Se impun acțiuni de monitorizare și verificare în ceea ce privește atât siguranța în școli, cât și respectarea măsurilor de protecție sanitară în unitățile de învățământ și în proximitatea acestora – în speță, purtarea măștii de protecție”, a afirmat prefectul.

De asemenea, pe fondul creșterii incidenței cazurilor de Covid-19, Cătălin Văsii a reiterat necesitatea eficientizării controalelor vizând modul în care se respectă Ordinul 699/67/2021 al Ministrului Sănătății și al Ministrului Afacerilor Interne, ce prevede, între altele, obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, spațiile comerciale, precum și în unele spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, spațiile comerciale, stațiile pentru transportul în comun. „Nu ne dorim ca, din cauza nerespectării regulilor de protecție sanitară, să fim nevoiți să reintroducem alte restricții”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii la finalul întâlnirii.

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.