Elevii de la Colegiul Național Unirea din Brașov nu vor mai învăța în două schimburi. Lucrările la corpul principal au fost terminate

Închis în anul 2018 pentru reparații capitale, corpul principal al Colegiului Național Unirea (Corpul A) a fost redeschis în 13 septembrie. În aceste condiții, elevii nu vor mai învăța în două schimburi, așa cum au făcut în ultimii ani, ci vor veni toți la școală de dimineață. 

La Corpul A al liceului, unde sunt cele mai multe săli de clasă, cancelaria și mai multe laboratoare, au fost reabilitate spațiile interioare, s-au înlocuit toate instalațiile. Printre altele, a fost realizat un nou sistem de iluminat al claselor, proiectat conform noilor cerințe în domeniu. De asemenea, a fost montat și un lift pentru persoane cu dizabilități, „Unirea” fiind prima unitate de învățământ din oraș la care a fost amenajată o astfel de facilitate. 

Lucrările au costat peste 8 milioane de lei 

Lucrările de reabilitare a Corpului A al Colegiului Național Unirea au început în luna iunie a anului 2018, constructorul inițial fiind Asocierea Construcciones DECO SA şi Eisen Land SRL. Atunci, valoarea contractului a fost de 6.650.204,82 lei, fără TVA, iar termenul de finalizare era de 12 luni. În luna iulie a anului 2019, lucrările erau finalizate în procent de 12%, astfel că municipalitatea brașovean a renunțat la constructor. În același an a fost semnat contractul cu RIAL SRL, care ar fi trebuit să termine lucrările până la începutul anului școlar 2020- 2021. Termenul de finalizare nu a fost respectat, constructorul solicitând mai multe amânări, respectiv 30 septembrie 2020, 15 noiembrie 2020, 31 martie 2021, mai 2021. 

Conform ultimelor estimări ale municipalității brașovene, valoarea totală a proiectului a fost de  8.511.830 lei, fără TVA. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.