Primarul Făgărașului vrea să „concedieze” 10 consilieri locali, pentru trei absențe nemotivate. Prefectura Brașov va stabili dacă se poate

Primarul Făgărașului și consilierii locali din aproape toate partidele sunt în război deschis, iar ultimele trei „bătălii” s-au desfășurat zilele trecute. Astfel, în 31 august, aleșii au respins ordinea de zi suplimentară și nu au aprobat câteva amendamente proiectul de rectificare a bugetului local. Primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu, a încercat să obțină voturile în trei ședințe de îndată (două convocate miercuri), iar a treia joi dimineața, dar nici una dintre ele nu s-a desfășurat, din lipsă de cvorum. Edilul a ripostat după a treia ședință, anunțând că a transmis o adresă la Prefectura Brașov prin care a prezentat situația și a solicitat un punct de vedere privind o eventuală „concediere” aleșilor care au lipsit, astfel încât aceștia să fie înlocuiți cu supleanții. 

Primarul: „Ar trebui să fie trași la răspundere”. Consilierii PNL: „Primarul se victimizează”

„În Codul Administrativ se arată că primarul propune vacantarea posturilor. Zece consilieri locali ai PNL, USR PLUS, PSD și PRO România au lipsit nemotivat de la trei ședințe extraordinare pe care le-am convocat de îndată astăzi și ieri. Este o situație fără precedent în administrația publică din Făgăraș. Eu cred că acești consilieri, care au lipsit trei ședințe consecutive, au boicotat toate ședințele convocate de către primar și au votat împotriva proiectelor care aduceau investiții în municipiul Făgăraș, cum este cazul construirii noii creșe, achiziționarea de incubatoare pentru nou născuți sau achitarea sumelor pentru închiderea depozitului neconform de deșeuri. De asemenea, au afectat continuitatea activității pieței agroalimentare. Din aceste motive, cred că ar trebui să fie trași la răspundere conform legii”, a declarat primarul, care a spus că aleșii nu au comunicat secretarului general al orașului că vor lipsi de la ședințe.  

Criza administrativă de la Făgăraș va continua, pentru că, a mai spus Sucaciu, nu mai pot fi convocate alte ședințe de plen ale Consiliului Local Făgăraș până când nu va fi transmis răspunsul de la Prefectură. „Dacă am face acest lucru, acte normative aprobate ar fi nule. Așteptăm răspunsul Prefecturii, apoi vom vedea ce măsuri se pot lua”, a explicat Sucaciu. 

În replică, reprezentanții PNL Făgăraș au transmis pe rețelele de socializare că „primarul se victimizează”: 

„Victimizarea a devenit punctul forte al primarului Gheorghe Sucaciu. Problemele reale se ascund sub preș, iar falsele subiecte sunt rostogolite mediatic. În opinia sa, cei care sunt de vină pentru proasta administrare a orașului sunt mereu alții. Firmele care execută lucrări, consilierii care nu împărtășesc aceleași opinii, partidele politice, persoanele care au condus primăria în anii din urmă, presa care nu-i cântă în strună sau care nu a putut fi cumpărată. Toți par a fi de vină”. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.