Ziua Multiculturalităţii, în Piața Sfatului: 20 de ţări non-UE se prezintă la Brașov

Cea de a opta ediţie a Zilei Multiculturalităţii va avea loc duminică în Piaţa Sfatului din Braşov, începând cu ora 11.00. Organizatorii de la Centrul de Integrare pentru Migranţi anunţă că la ediţia din acest an vor fi prezenţi reprezentanţi ai 20 de ţări din afara Uniunii Europene, stabiliţi la Braşov. Alături de o serie de reprezentanţi ai ambasadelor lor din România, aceştia vor oferi publicului braşovean muzică, dansuri, cântece tradiţionale, prezentări de ţară şi de costume, tradiţii şi expoziţii culturale, pictură tradiţională cu henna naturală şi ateliere de pictură tradiţională pentru copii.

„Vize” de la standuri, pe „paşapoartele” de festival

Vizitatorii la eveniment vor primi gratuit câte un „paşaport”, iar de la fiecare stand de ţară vor putea obține  „vize” direct de la cetăţenii străini. Organizatorii vor oferi astfel oportunitatea ca cetăţenii români şi străini să intre în contact unii cu ceilalţi şi să schimbe informaţii din ţările lor. Aşadar, într-o singura zi, braşovenii vor putea „obtine viza” de călătorie pentru vizitarea unor ţări precu: Turcia, Venezuela, Nigeria, Ecuador, Rusia, Filipine, Republica Dominicană, Peru, Columbia, Siria, Coreea de Sud, Iran, Republica Moldova, Cuba, Ucraina, Mexic, India, Zambia, Italia, Sao Tome and Principe sau Rwanda. De asemenea, vizitatorii vor putea obţine şi „vize umanitare” de la Agenţia ONU pentru refugiaţi, Reprezentanţa din Romania (UNHCR). O parte din aceste ţări vor prezenta pe scenă muzică şi dansuri specifice.

„What if”, expoziţia regilor cu feţe de refugiaţi, prezantată de Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați

Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi va fi prezent şi în acest an, în cadrul acestui eveniment cu expoziţia fotografică „What if”, creaţia artistului Horia Manolache. Expozitie prezintă portrete ale unor monarhi europeni şi le reconstituie înlocuind regii istorici cu portrete de refugiaţi care trăiesc astăzi în România.  

Tatuajele cu henna, care au avut mare succes la ediţiile anterioare, vor fi prezente şi duminică în Piaţa Sfatului, la trei standuri special amenajate. Copiii vor putea participa la ateliere de pictură pe lemn, inclusiv de pictură pe matrioska, la standul Rusiei sau pictură pe linguri de lemn şi execuţie păpuși din sfoară la standul Ucrainei. Aceste standuri vor fi deschide duminică, între orele 11.00 şi 19.00.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.