Toaletele publice în Braşov, la fel de puţine dar măcar de secol XXI. La cinci dintre ele se intră prin turnichete

Cinci toalete publice din municipiul Braşov au ajuns, în sfârşit, să fie operate modern, cu ajutorul turnichetelor, după ce ani de zile, fie au fost închise total, fie au avut program temporar, deşi atât braşovenii, cât şi turiştii s-au plâns de lipsa unor astfel de spații.

Cele cinci toalete dotate cu turnichete sunt cele din Piaţa Sfatului, de sub Tâmpa şi de la pieţele agroalimentare de la Dacia, Astra şi Star. Acestea au acum în dotare automate pentru încasarea taxei de intrare, care odată plătită, permite accesul prin turnichete. Astfel, la final de lună, municipalitatea poate avea o idee şi despre numărul de utilizatori.

Automatele pentru taxa funcţionează doar cu bancnote deocamdată

Montarea automatelor pentru plata taxei face ca angajatul care administrează toaleta, să nu mai aibă grija banilor, ci doar atribuţii de întreţinere, curăţare și de verificare a accesului clienților. Astfel şi cheltuielile cu personalul sunt mai mici, iar angajările pe aceste posturi – care au fost mai mereu o problemă, se pot face mai uşor, pentru că nu va mai fi nevoie de gestionar cu studii speciale. 

Deocamdată, la aceste toalete publice cu turnichete este posibilă plata la automat, doar cu bancnote, însă purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, spune că „în viitorul apropiat se vor monta şi dispozitive care să permită plata cu monede”.

Pe lângă cele cinci toalete publice modernizate, în municipiul Braşov există alte două care aparţin municipalităţii, la Piaţa de Miercuri, respectiv la Piaţa Tractorul. Taxa de acces la şapte wc-uri publice din Braşov este de 1 leu, la cele din pieţele agroalimentare, şi 2 lei, în Piaţa Sfatului şi sub Tâmpa.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.