Toate școlile din județul Brașov încep anul în Scenariu 1. Aproape jumătate din personal este vaccinat

Toate cele 424 de unităţi de învăţământ preşcolar din judeţul Braşov vor începe cursurile pe 13 septembrie, în scenariul 1, cu prezenţa fizică a elevilor, a transmis Inspectoratul Şcolar Judeţean, care a precizat, totodată, că aproximativ jumătate din personalul încadrat în acestea au fost vaccinate împotriva COVID-19.

Conform purtătorului de cuvânt al ISJ Braşov, Valentin Bucur, peste 98% dintre clădirile în care se desfăşoară activităţile cu copiii şi elevii deţin autorizaţii sanitare de funcţionare, pentru celelalte urmând a fi obţinute în următoarea perioadă.

La 84 de corpuri de clădire – din cele 609 în care funcţionează unităţile de învăţământ de stat din judeţ- au fost efectuate, în această vară, lucrări de reabilitare, consolidare sau reparaţii curente, în celelalte fiind realizate lucrări de întreţinere şi igienizare.

La data începerii cursurilor, 48,4% din totalul personalului încadrat în unităţile şcolare este imunizat COVID-19, procentul cadrelor didactice de predare fiind mai mare.

În învăţământul preuniversitar braşovean sunt încadrate la acest moment 5.742 de cadre didactice de predare şi 2.200 de cadre didactice auxiliare şi personal nedidactic.

Din totalul celor 424 de unităţi de învăţământ preuniversitar, 415 dintre acestea sunt finanţate integral de la bugetul de stat şi 19 sunt private.

În judeţ, în anul şcolar 2021-2022, vor funcţiona: 215 grădiniţe, 40 de şcoli primare, 101 gimnaziale, 43 de colegii, licee şi şcoli profesionale, 4 şcoli postliceale, un centru de excelenţă, 5 centre de educaţie incluzivă, 15 cluburi ale elevilor şi cluburi sportive şcolare. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.