VIDEO. Momentul demolării prin implozie a două clădiri de pe Platforma Combinatului Chimic Făgăraş

Două dintre clădirile aflate pe Platforma Combinatului Chimic de la Făgăraş au fost puse la pământ ieri după-amiază, printr-o implozie controlată. Pentru demolare s-au folosit 196 de kilograme de explozibil,iar zona, pe o rază de 300 de metri a fost izolată,  după cum a anunţat ieri Primăria Făgăraş. 

Procedurile s-au desfăşurat fără probleme. 

 

(Sursa video: Făgăraşul Tău/ fagarasultau.ro)

Cele două construcții care au fost demolate au un regim de înălțime P+3E.  Ele au avut destinația inițială de producție/fabricație, potrivit reprezentanților firmei contractate de proprietarul terenului.

 

(Foto: Platforma Combinatului Chimic – cele două clădiri, înainte de demolare) 

Conform expertizei tehnice, clădirile au fost construite la începutul secolului XX, iar din 2014 nu au mai fost utilizate în niciun fel,  după ce vechiul proprietar a dezmembrat elementele metalice și le-a vândut, împreună cu utilajele, unor centre de reciclare a fierului. Structurile au fost deteriorate, abandonate și descompletate (structural și finisaje) și vandalizate.  

Alte 10 clădiri e pe platformă urmează să fie desființate în viitorul apropiat, pentru realizarea unei noi investiții, spun reprezentanţii municipalităţii. 

1 Trackback / Pingback

  1. VIDEO. Momentul demolării prin implozie a două clădiri de pe Platforma Combinatului Chimic Făgăraş – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.