Angajații de la RIAL Brașov au protestat din nou. Ei reclamă că managerii nu și-au respectat promisiunile

Aproximativ 50 de salariați ai RIAL Brașov, firmă aflată în subordinea Consiliului Local Brașov, au protestat vineri, în curtea societății, după ce nu le-au fost plătite unele drepturi salariale. Unul dintre angajați, Petre Dragomir, a confirmat că salariații ar fi trebuit să își primească tichetele de masă și alte drepturi stabilite prin Contractul Colectiv de Muncă. 

„Data limită până la care trebuiau plătite aceste sume era 31 octombrie. Cum nu au am primit respectivele sume și nici nu avem promisiunea că se va întâmpla, am decis să organizăm acest protest”, a declarat Dragomir. 

Totodată, el a anunțat că va fi depusă o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov. „De asemenea, am strâns semnături de la colegi, iar în perioada următoare vom deschide o acțiune în instanță, prin care vom solicita să ni se plătească drepturile cuvenite”, a continuat Dragomir. 

Angajatul de la RIAL susține că la această societate comercială sunt și alte probleme. Printre altele, el a menționat că managerii societății au renunțat la unele contracte de lucrări încheiate cu Primăria Brașov, ceea ce a afectat semnificativ încasările.

„În schimb, au fost contractate lucrări la beneficiari privați, la prețuri mai mici decât cele ale pietei”, a exemplificat Dragomir. 

Reprezentantul salariaților, renegat de colegi

La RIAL sunt probleme și în negocierea noului Contract Colectiv de Muncă, cel valabil în acest moment urmând să expire în 2 decembrie.

„Noi solicităm de la RIAL solicita schimbarea reprezentantului salariaților din echipa de negociere a Contractului Colectiv de Muncă, după ce au apărut semnale ca acesta s-ar fi înțeles cu conducerea societății. Pentru schimbarea reprezentanților salariaților au fost strânse peste 50 de semnături”, a explicat Dragomir. 

Reamintim că salariații de la RIAL Brașov au organizat un protest și în primăvară, atunci când noul manager al societății a anunțat că se vor face restructurări și le-a cerut angajaților să accepte să fie plătiți conform unui program de patru ore pe zi. Tot atunci, managerul a anunțat că oamenii nu își vor primi bonusurile la salariu. Angajații au depus sesizări la Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov, iar managerul RIAL renunțat la acest plan de reducere a cheltuielilor.

Salariu de cel puțin 20.000 lei, pentru noul manager  

Pe de de altă parte, Dragomir susține ca noul director general al RIAL, care este interimar a beneficiat de o majorare semnificativă a salariului.

„Fostul director avea un salariu de 13.000 de lei pe lună. Cel actual și-a majorat salariul la 20.000 lei, după unele surse chiar 23.000 lei”, a menționat Dragomir. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.