Asociația „15 Noiembrie” suspendă acțiunile de comemorare a evenimentului din 1987

Asociația „15 Noiembrie 1987” anunţă că în acest an nu va mai organiza activităţile specifice de comemorare a evenimentului de acum 24 de ani, de la Uzina Steagu Roşu. Reprezentantul Asociaţiei, Marius Boeriu, spune că decizia a fost luată pe fondul restricţiilor impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii pandemiei. În calitate de preşedinte, Marius Boeriu precizează că, de fapt, s-a a decis suspendarea tuturor activităților legate de comemorarea evenimentului din 1987.

„Situația în care ne aflăm ne obligă să renunțăm la organizarea cu public a unor evenimente dedicate acestei zile. Ne gândim și la membrii asociației, majoritatea persoane în vârstă, vulnerabile în fața virusului, pe care nu ne dorim să le expunem pericolului de a se infecta. Din păcate, nici Crosul 15 Noiembrie, o competiție sportivă emblematică a Brașovului, nu se va putea desfășura în acest an, însă, pentru a nu rupe continuitatea acestui eveniment, doi membri ai asociației vor alerga, în mod simbolic, pe același traseu, de la fosta uzina Steagul Roșu până la Prefectură” , a declarat Marius Boeriu.

Reprezentanții Asociației „15 Noiembrie 1987” Brașov vor depune coroane de flori la troița din zona Spitalului Județean, fără însă a fi oficiat, ca de obicei, și ceremonialul religios.

Brașovenii sau reprezentanții instituțiilor care doresc să omagieze memoria luptătorilor anticomuniști din 1987 pot face acest lucru depunând coroane de flori pe parcursul întregii zile de 15 Noiembrie, asigurând astfel respectarea măsurilor pentru limitarea răspândirii și combaterea virusului SARS-COV-2.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.