A doua grădiniță pentru zona Tractorul – Coresi. Investiția va oferi 48 de locuri pentru copiii din zonă

Consiliul Local Braşov va supune aprobării în şedinţa de vineri un proiect de hotărâre care vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți construcţiei unei grădiniţe noi, în cartierul Tractorul – Coresi II, într-o zonă aflată în continuă dezvoltare.

Potrivit documentaţiei, investiţia în această grădiniţă este estimată la 7,113 milioane lei. Unitatea de educaţie ar urma să fie construită pe un teren de 1081 metri pătraţi, pe un teren situat pe str. 1 Decembrie 1918, tronsonul cuprins între str. Ioan Popasu și str. I.C. Brătianu, donat de un dezvoltator imobiliar. Capacitatea noii grădinițe va fi de 48 de locuri, în trei grupe. 

Clădire cu trei niveluri 

Grădinița va avea un regim de înălțime subsol, parter și etaj, cu o suprafața construită de 267,96 m.p, o suprafață desfășurată de 850,17 m.p. și o suprafața utilă de 738,26 m.p La subsol este prevăzută o bucătărie cu spații pentru prepararea diverselor alimente. Alimentele se transportă  la etaj cu  lift proiectat pentru acest scop. Tot la subsol va fi camera centralei, poziționată la distanță față de grupe și are acces direct din exterior; un lift pentru rufe murdare, o spălătorie, depozitul de rufe, călcătorie, vestiare pentru personalul auxiliar, prevăzute cu baie proprie, spălătorie și călcătorie şi birou administrativ. La parter va fi o sală de grupă, baie prevazută cu duș, wc, și lavoar,  izolator cu grup sanitar, – cabinet medical, oficiu curățenie şi anexe, iar la etajul I, un spațiu multifuncțional, două săli de grupă, două băi prevăzute cu dușuri, WC-uri și lavoare şi oficiu curățenie.

„În Tractorul, municipalitatea are deja două proiecte în derulare – construirea unei creșe și a unei grădinițe. Un al treilea proiect, pentru construirea unei grădinițe, a ajuns deja în faza de studiu de fezabilitate, iar consilierii locali îl vor dezbate în ședința de vineri. După aprobarea indicatorilor tehnico-economici, având în vedere că avem deja și proiectul tehnic, putem lansa licitația pentru realizarea lucrărilor. De asemenea, am propus construcția a trei creșe, este prinsă pe lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții, pentru finanțare, iar în ședința de vineri, le solicit votul domnilor consilieri locali pentru predarea către CNI a amplasamentului pentru primul proiect, cel de pe str. Ioan Socec”, a precizat primarul Allen Coliban.

A doua grădiniţă din Tractorul – Coresi 

Aceasta este cea de a doua grădiniţă nouă care va apărea în zona Tractorul – Coresi. Pentru prima dintre ele, care va fi ridicată pe strada Ioan Popasu,  a fost semnat în august contractul de construire, în valoare de 3,111 milioane lei fără TVA, cu Asocierea formată din SC Romconstruct SRL şi SC Concas SRL. Această grădiniţă va fi ridicată în 12 luni şi va avea o capacitate de 90 de locuri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.