De mâine se redeschide centrul de vaccinare de la Căminul de vârstnici din Noua. Cele 4 centre existente sunt supraaglomerate

Centru de vaccinare de la Căminul pentru persoane vârstnice de la Noua se redeschide începând cu data de 15 octombrie, ora 18.00. După ce, peste vară, Primăria Braşov a închis centrele de vaccinare pe care le amenajase – respectiv cel de la CATTIA Bartolomeu, cel de la Noua şi cel din Tractorul, acum Municipalitatea anunţă că îl redeschide pe cel de la Căminul de vârstnici, de pe strada Gladiolei nr. 4.

Decizia a fost luată pentru a mai reduce din presiunea de pe cele numai patru centre de vaccinare care sunt funcţionale în prezent în municipiul Braşov la:

  • Medlife – Policlinica de Diagnostic Rapid (str. Moldovei nr. 6);
  • Spitalul Militar;
  • Regina Maria – Policlinica din Centrul Civic;
  • Centrul Medical de Vest. 

În prima etapă, la Centrul de vaccinare de la Noua vor fi funcționale două fluxuri, care vor avea la dispoziție vaccinurile produse de Pfizer/BioNTech, Moderna, Johnson&Johnson și Astra/Zeneca, a anunţat Municipalitatea.  

Ca și până acum, brașovenii se pot mai pot vaccina și la cabinetele medicilor de familie, cu vaccinul produs de Johnson&Johnson.

În ultimele zile aceste patru centre de vaccinare s-au aglomerat masiv, iar timpii de așteptare au crescut, în ciuda programărilor făcute pe platformă, ceea ce i-a determinat pe mulți să renunțe la a-și mai face vaccinul în ziua și la ora stabilită. În plis, această aglomerație a făcut aproape imposilă respectarea măsurilor de distanțare, la centrele de vaccinare din Brașov.

În municipiul Brașov, rata incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a crescut spectaculos în ultima lună, de la o rată a incidenței de o persoană infectată la 1.000 de locuitori, la o rată a incidenței, astăzi, de 8,19 persoane infectate la 1.000 de locuitori.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.