Colegiul „Honterus” trece la cursurile online cu clasele V-XII . Două corpuri ale şcolii se închid, din cauza COVID-19

Foto: DOR

Colegiul Naţional „Johannes Honterus” îşi suspendă de azi, pentru 14 zile, activitatea cu prezenţă fizică în corpurile B şi C. Astfel, clasele de gimnaziu şi liceu trec la cursuri online, după ce 14 elevi au fost testaţi pozitiv la infecţia cu SARS-CoV-2.  Este vorba despre clasele din ciclul gimnazial şi cel liceal. Clasele primare vor continua activitatea cu prezenţă fizică, după cum a precizat directorul Colegiului Naţional „Johannes Honterul”, Radu Chivărean.

Hotărârea a fost emisă azi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) care a aprobat propunerea venită din partea unităţii de învăţământ, cu avizul Inspectoratului Şcolar Judeţean.  

„Propunerea de suspendare a activității didactice cu prezență fizică a fost fundamentată de situația infrastructurii unității de învățământ”, a precizat Instituţia Prefectului. 

Reamintim că tot azi, CJSU a emit hotărârea de suspendare a activităţii cu prezenţă fizică la toate clasele de la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”. Decizia are la bază faptul că 14 din cele 28 de clase ale colegiului au intrat îm online, din cauza cazurilor de COVID-19 semnalate. Ordinul comun al Ministrului Educației și Ministrului Sănătății prevede că la atingerea pragului de 50% din clase în online activitatea cu prezenţă fizică la clasă se suspendată în întreaga unitate de învăţământ.

citeşte şi… Colegiul Național „Andrei Şaguna” îşi suspendă orele cu prezenţă fizică, din cauza COVID-19. Jumătate din clase sunt deja în online

Potrivit datelor prezentate azi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov, la nivelul judeţului sunt confirmate 510 cazuri de COVID-19 în rândul elevilor, 158 în rândul cadrelor didactice, 10 în rândul personalului didactic auxiliar şi 24 în rândul personalului nedidactic. 399 de clase/grupe, însumând 9392 de elevi îşi desfăşoară activitatea online. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.