„Drumul Galațiului”, care leagă Făgărașul de Calbor și Boholț intră în reparații. Lucrările costă peste 10 milioane de lei

DJ 104J care leagă satele Calbor și Boholț de municipiul Făgăraș va intra în reparații. Mai exact, pe artera amintită se vor consolida două segmente afectate de alunecări de teren (una la km 7+850 și cealaltă la km 9+600–10+300).  Licitația de lucrări, a fost organizată în această vară, iar miercuri, Consiliul Județean Brașov a anunțat că firma Strabag a fost desemnată câștigătoare. Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor, cu o valoare de 10.715.743 lei, va fi semnat după ce trece perioada de depunere a contestațiilor. 

Conform reprezentanților Consiliului Județean Brașov, drumul este deteriorat, cu denivelări, tasări ale structurii asfaltice şi crăpături accentuate, care îngreunează circulaţia şi pun la grea încercare îndemânarea şoferilor.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea, execuţia şi asistenţa tehnică pentru reabilitarea drumului judeţean DJ 104 J, respectiv refacerea a două segmente rutiere afectate de alunecări de teren: unul situat la kilometrul 7+850, iar celălalt existent între kilometrii 9+600–10+300, ceea ce înseamnă o porţiune în lungime de 700 de metri. 

Contractul include atât costurile cu elaborarea proiectului tehnic, verificarea documentaţiei şi asistenţa tehnică a proiectantului, cât şi cele privind execuţia investiţiei de bază, amenajarea terenului, amenajările pentru protecţia mediului, relocarea reţelelor de utilităţi, organizarea de șantier, dar şi alte cheltuieli conexe. 

Termenul pentru autorizarea şi proiectarea lucrărilor este de două luni de la semnarea contractului, iar cel alocat execuţiei este de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere. 

DJ 104 J este situat la nord de Făgăraş, pe dreapta Oltului şi asigură legătura satelor Boholţ şi Calbor din comuna Beclean, cu cartierul Galaţi, fiind singura rută pe care locuitorii din zonă o pot folosi atât pentru a ajunge în municipiul Făgăraş şi implicit la DN 1, cât şi pentru a se deplasa spre Rupea. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.