Guvernul Cîţu a fost demis. Moţiunea de cenzură depusă de PSD şi susţinută de USR şi AUR a trecut

Guvernul condus de FLorin Cîţu a fost demis prin moţiunea de cenzură iniţiată de PSD. Moţiunea a obţinut 281 voturi de susţinere.

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit în plen de la ora 12.00 pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură a PSD intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu!”. Pentru ca Guvernul Cîțu să fie demis erau necesare 234 de voturi în favoarea moţiunii. PSD a anunțat încă de la început că va vota la vedere moţiunea de cenzură. USR şi AUR au anunţat că vor vota moţiunea, iar cele trei partide ar aduna împreună aproximativ 280 de voturi.

Moțiunea de cenzură depusă de PSD și susținută și de USR și AUR a fost adoptată marți, conform numărătorii paralele făcute de PSD și USR. Astfel, Guvernul condus de Florin Cîțu a fost astfel demis, după mai puțin de 11 luni de la învestire, mai exact după 278 de zile, și la o lună de la retragerea USR-PLUS de la guvernare. 

Numărătoarea paralelă arată că moțiunea a fost adoptată cu 281 de voturi.

Scorul din Parlament pentru înlăturarea Cabinetului Cîțu este unul istoric, fiind cel mai mare număr de voturi – 281 – înregistrat la o moțiune de cenzură în România post-decembristă.

Înfrângerea PNL şi a lui Florin Cîţu a fost recunoscută de deputatul liberal FLorin Roman:  „Vom lua o decizie, PNL e un partid responsabil”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.