Primăria pune la dispoziţia şcolilor 200.000 de măşti de protecţie şi cere Ministerului Sănătății să aprobe posturi în plus la cabinetele școlare

În contextul în care numărul elevilor care fac cursuri online se îndreaptă rapid spre 10.000, din cauza claselor care şi-au suspendat activitatea cu prezenţă fizică, Primăria Braşov pune la dispoziţia unităţilor de învăţământ din municipiu 200.000 de măşti de protecţie. Acestea vor ajunge la şcoli şi grădiniţe prin intermediul Direcției de Asistență Socială.

În paralel, continuă demersurile pentru ca Ministerul Sănătății să aprobe creșterea numărului de cadre medicale la nivelul unităților de învățământ, chiar în condițiile în care cheltuielile vor fi suportate din bugetul local.

„Având în vedere situația critică în care ne aflăm și pe baza experienței de anul trecut, este foarte important ca orele de școală să se desfășoare cu prezență fizică, dar copiii și cadrele didactice trebuie să fie în siguranță. De aceea, Primăria Brașov a pus la dispoziția inspectoratului școlar, prin Direcția de Asistență Socială, 200.000 de măști, care vor ajunge la școlile din Brașov. Pe de altă parte, am propus deja Direcției de Sănătate Publică creșterea cu 12 posturi a numărului de posturi alocate cabinetelor școlare. Am prins deja în organigramă cele 12 posturi și suntem pregătiți ca în cazul în care ministerul nu va deconta cheltuielile, să suportăm toate costurile pentru aceste cadre medicale de la bugetul local“, a precizat viceprimarul Flavia Boghiu. 

Potrivit datelor prezentate ieri de Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov, la nivelul judeţului sunt confirmate 510 cazuri de COVID-19 în rândul elevilor, 158 în rândul cadrelor didactice, 10 în rândul personalului didactic auxiliar şi 24 în rândul personalului nedidactic. 399 de clase/grupe, însumând 9392 de elevi îşi desfăşoară activitatea online. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.