Spitalul Militar Brașov continuă și azi maratonul de vaccinare anti-COVID. Prefectul Cătălin Văsii anunță deschiderea mai multor centre de vaccinare în județ

Spitalul Militar „Regina Maria” continuă maratonul de vaccinare început ieri dimineaţă, urmând să administreze doze anti-COVID până azi la ora 20.00. Unitatea medicală a Ministerului Apărării, de la Braşov este unul dintre cele şase care au organizat astfel de maratoane de vaccinare, cu ocazia Zilei Armatei Române, alături de cele de la Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Craiova şi Constanţa.

Ieri, la spitalul braşovean a ajuns şi prefectul Cătălin Văsii, alături de comandantul unităţii, dr. Alexandru Keresztes, pentru a monitoriza modul în care se desfăşoară acţiunea şi s-a declarat mulţumit de afluxul pe care l-a observat. 

„Organizarea acestui eveniment de către Ministerul Apărării Naționale, cu prilejul Zilei Armatei României, este un demers salutar și m-a bucurat afluxul de brașoveni care doresc să se vaccineze, ceea ce confirmă trendul ascendent al intenției de vaccinare la noi în județ”, a spus prefectul Cătălin Văsii.

Acesta a adăugat că în perioada următoare va fi mărită capacitatea de vaccinare şi la alte centre din oraş.

„Împreună cu Direcția de Sănătate Publică și autoritățile locale, vom continua să mărim capacitatea de vaccinare, atât prin redeschiderea unor centre și prin extinderea programului în cazul altora, cât și prin organizarea de evenimente de vaccinare. Vedem cu toții că situația este foarte gravă, incidențele cazurilor de COVID-19 sunt mai mari ca oricând, spitalele sunt supraaglomerate și, din păcate, și numărul deceselor este unul alarmant. Este trist, mai ales că multe cazuri grave și decese ar fi putut fi evitate prin vaccinare. De aceea, este imperios necesar ca tot mai mulți oameni să nu mai plece urechea la dezinformări, ci să înțeleagă, măcar în cel de-al doisprezecelea ceas, că vaccinarea este cea mai sigură și mai la îndemână soluție de a se proteja împotriva acestui virus”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.