Suspecții și bolnavii de COVID din Brașov, ținuți afară la spitalul de Boli Infecțioase. Oamenii stau cu orele, fără a avea nici măcar o toaletă

Chiar dacă a trecut mai bine de un an și jumătate de la începutul pandemiei, la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov persoanele care merg la testare, la consultații așteaptă, în continuare, afară. La acest spital, testul PCR se face gratuit, dar numai în baza unei programări de la medic. Altfel, spus, la Infecțioase ajung persoanele cu simptome, poate și cu frisoane. Cu toate acestea, oamenii sunt puși în situația de a sta afară, în fața spitalului, indiferent de vreme, pentru a li se face testul.

Situația nu este mai bună nici când se pune problema evaluării pacienților care au coronavirus și sunt tratați acasă. Una dintre pacientele care a trecut prin evaluare ne-a declarat că a stat aproximativ două ore afară așteptând să îi vină rândul. Ba mai mult, dacă avea nevoie să meargă la toaletă, nu avea unde. De altfel, nici pacienții care așteaptă să se testeze nu au la dispoziție o toaletă. 

Potrivit unor surse din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov, o periaodă, pacienții care veneau să se testeze aveau la dispoziție un container modular, unde era o sală de așteptare destul de mare, astfel că nu mai înghețau pe trotuare. Între timp, ne-au spus sursele, respectivele containere au fost „refuncționalizate”, în ele fiind preluați pacienții cu hepatită sau persoanele suspecte de rabie. 

În municipiul Brașov, se mai pot face teste contracost la Maternitatea Brașov, la Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie (Pavilionul central, de pe strada Prundului), dar și la mai multe clinici  private. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.