Un brașovean face istorie pentru România. Nicolae Negumereanu a obținut o victorie fulger în UFC și este pregătit să se lupte pentru titlu  

Sursa foto: mmajunkie.usatoday.com

Brașoveanul Nicolae Negumereanu (27 de ani) începe să „facă legea” în UFC. După ce în 19 iunie a fost primul roman care a câștigat o luptă în UFC, brașoveanul a obținut o nouă victorie. Nick a avut nevoie de doar 78 de secunde pentru a bifa a doua sa victorie în Ultimate Fighting Championship (UFC). În primul meci al galei UFC Vegas 41, românul și-a făcut KO adversarul, pe americanul Ike Villanueva.

Luptătorul brașovean nu i-a dat nicio șansă adversarului, începând în forță meciul. L-a doborât pe american cu un croșeu de dreapta, apoi i-a aplicat adversarului o serie lovituri năucitoare, până când arbitrul Mike Beltran a fost nevoit să oprească lupta.

Villanueva a contestat decizia arbitrului, susținând că românul s-a folosit de lovituri neregulamentare în timp ce  se afla la podea. Reluările au demonstrat că și-a lovit adversarul în ceafă, dar, în cele din urmă, victoria i-a fost acordată. „Am lovit din lateral”, a explicat brașoveanul, la interviul acordat în cușcă, imediat după meci.

 

 

„Mă simt foarte bine. Dumnezeu mi-a arătat încă odată că mă susține. Sunt foarte fericit că am terminat lupta atât de repede. Mă bucur că adversarul meu nu a pățit nimic grav, până la urmă și el are o familie. Nu am cum să nu mă gândesc și la aceste lucruri. Mă bucur și pentru mine că nu am fost rănit prea tare. Mă bucur pentru tot. Simt că sunt într-o formă foarte bună și, după această victorie, chiar cred că pot lupta pentru titlu. Le mulțumesc oamenilor care mă susțin, oamenilor alături de care lucrez, cu toții mă motivează extrem de puternic și simt că tot ce mi se întâmplă este fantastic. Mă bucur că am ajuns la acest nivel, dar mai am multe de învățat. Am doar 27 de ani. Vreau să lupt cât se poate de mult. Vreau să vin aici să mă pregătesc, să mă antrenez și să profit de toate beneficiile pe care mi le oferă UFC, măcar pentru un an sau doi. Depinde de cum vor decurge lucrurile, dar vreau să rămân aici”, a Nicolae Negumeranu, după victoria cu Villanueva.

 

Cine este Nicolae Negumereanu

Nicolae Negumereanu  are 27 de ani  și este legitimat la Dinamo Braşov. El are un palmares remarcabil în cariera sa de profesionist MMA, pe care a început-o în 2016, respectiv 9 victorii înainte de expirarea timpului (6 prin KO) şi o singură înfrângere.

În UFC, braşoveanul a pierdut în primul său meci, la debutul din martie 2019, în faţa rusului Saparbeg Safarov, la categoria semigrea. Ulterior a câștigat un al doilea meci în UFC, aceasta fiind prima victorie obținută vreodată de un român în Ultimate Fighting Championship.

Nick s-a apucat de MMA inspirat de boxerul Lucian Bute, care era atunci „pe val“, şi de Sandu Lungu, care i-a devenit ulterior antrenor şi prieten.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.