Braşovul va avea două patinoare în aer liber, în această iarnă

Brașovul va avea, în acest an, două patinoare în oraș. Unul dintre ele va fi în Piațeta Sf. Ioan, în spatele Hotelului Aro, iar cel de al doilea va fi, la fel ca în anii anteriori, sub Tâmpa, la Baza sportivă Olimpia. Primul dintre patinoare este amenajat de către Primăria Brașov, iar cel de al doilea, de către Consiliul Județean Brașov, în subordinea căruia se află baza sportivă.

Patinoarul se deschide în seara în care se aprinde şi iluminatul festiv în Braşov

Patinoarul din Piațeta Sf. Ioan, unul de mai mici dimensiuni, se va deschide pe 29 noiembrie, în aceeași seară în care se aprinde și iluminatul de sărbătoare, în cadrul evenimentului „Braşov, oraş din poveste”, a anunţat viceprimarul Flavia Boghiu. Primăria a lansat procedura de achiziție a serviciilor de închiriere a patinoarului mobil de 300 de mp, valoarea maximă estimată a acestor servicii fiind de 135.060 lei. 

Intrare gratuită la patinoarul din Piaţeta Sf. Ioan

Programul de funcționare al patinoarului din piaţeta Sf. Ioan va fi de luni până vineri, între orele 14:00 – 20:00, iar sâmbătă şi duminică, între orele 10:00 – 20:00. Intrarea pe patinoar va fi gratuită pentru toţi utilizatorii. Vizitatorii pot folosi patinele proprii sau patinele închiriate. Operatorul urmând să asigure un minim de 100 perechi de patine, atât pentru copii, cât și pentru adulți, pentru închiriere. 

Pentru o bună funcționare a patinoarului, se vor lua pauze la fiecare interval de 2 ore, pentru întreținerea suprafeței de gheață a patinoarului. Operatorul are obligația de a asigura și muzica ambientală și iluminatul festiv necesare desfășurării activităților.

Muzica va consta în colinde de Crăciun și muzică de sezon în perioada pe perioada 29 noiembrie – 27 decembrie 2021 și muzică ambientală în perioada 28 decembrie 2021 -28 februarie 2022, după cum reiese din caietul de sarcini al licitaţiei.

Patinoar de mai mari dimensiuni, la Olimpia, în aceleaşi condiţii ca anul trecut

Un patinoar de mai mari dimensiuni va fi amenajat, ca în fiecare an, la Baza sportive Olimpia, de sub Tâmpa, administrată de Consilprest, firma Consiliului Judeţean Braşov. Administraţia judeţeană lucrează în această perioadă la amenajarea patinoarului, însă pentru formarea şi menţinerea optimă a gheţii va fi nevoie de temperature cât mai scăzute, chiar negative.

Patinoarul de la Olimpia va funcţiona în acele condiţii ca anul trecut: cei care vor dori să intre pe gheaţă trebuie să plătească o taxă de 15 lei, adulţii şi 10 lei copiii, iar patinele se vor închiria cu 15 lei pe serie. Durata unei serii este de 60 de minute, iar numărul maxim al persoanelor care vor intra pe gheaţă într-o serie nu poate fi mai mare de 200. La intrare se ia temperatura, iar masca purtată corect este obligatorie inclusiv pe gheață. 

Deocamdată nu s-a luat o decizie în privinţa obligativităţii certificatului verde. Pentru echipare și dezechipare vor fi amplasate, la fel ca anul trecut, scaune în aer liber, în parcarea din incinta patinoarului.  Reprezentanţii Consilprest estimează ca patinoarul de la Olimpia va fi deschis în jurul datei de 6 decembrie, de Sfântul Nicolae.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.