Aproape 500.000 de turişti au vizitat, anul trecut, Dino Parc Râşnov

Dino Parc Râşnov, cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei şi muzeu în aer liber, a fost vizitat de aproape jumătate de milion de turişti în 2021 şi a înregistrat o creştere a numărului de vizitatori cu 36,21% faţă de 2020 şi cu 4,8% faţă de 2019. Totodată, Dino Parc Râşnov a raportat în 2021 o cifră de afaceri de 17.047.800 lei, cu 39,34% mai mult decât în 2020 şi cu 12,56% mai mult faţă de 2019.

„Deşi în 2020, odată cu începerea pandemiei de Covid-19, Dino Parc Râşnov a fost nevoit să-şi sisteze funcţionarea pentru două luni de zile, faptul că este situat în aer liber, pe un teren de 3,5 hectare în pădure, a reprezentat un mare avantaj pentru companie în anul ce a urmat, reuşind să atragă 492.351 de vizitatori, numărându-se astfel printre cele mai vizitate locaţii turistice din România”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de reprezentanţii companiei.

Pe lângă varietatea de dinozauri şi traseul din pădure, vizitatorii au mai apreciat anul trecut la Dino Parc Râşnov vulcanul interactiv care simulează o erupţie şi platforma care exemplifică trei tipuri de cutremure, dar şi camerele cu activităţi interactive şi expoziţii din cadrul parcului, precum şi locurile de joacă pentru copii.

„Ne bucurăm că atât de mulţi oameni au ales Dino Parc Râşnov ca destinaţie educaţională şi de agrement şi că am reprezentat o variantă de recreere într-o perioadă atât de dificilă pentru toată lumea. Mai mult, ne mândrim cu faptul că Dino Parc Râşnov a fost una dintre cele două locaţii din România incluse în primul clasament al destinaţiilor din Europa pentru segmentul „copii şi familie”, creat de FatherMag.com pe baza review-urilor de pe Google, dar şi că am fost incluşi în Ghidul Michelin „România 500 Peisaje, Destinaţii şi Experienţe”, ce a apărut anul trecut”, a declarat Adrian Apostu, managerul Dino Parc Râşnov.

Tot anul trecut, Dino Parc Râşnov şi-a lansat şi noul website – www.dinoparc.ro – cu magazin online integrat, de unde se pot achiziţiona uşor şi rapid bilete de acces digitale pentru parc, iar 5,15% din totalul vizitatorilor au ales această variantă. Reprezentanţii parcului estimează că până la finalul anului 2022, numărul persoanelor care vor opta pentru achiziţia de bilete online va creşte considerabil.

Pentru 2022, reprezentanţii parcului au în plan să investească aproximativ 300.000 de euro din fonduri proprii, dar plănuiesc şi atragerea mai multor fonduri europene. Printre noutăţile vizate anul acesta se numără realizarea unei serii de expoziţii ştiinţifice şi de amuzament, dar şi reîntoarcerea la evenimentele fizice, concerte şi spectacole speciale în cadrul parcului.

La Dino Parc Râşnov sunt expuşi cei mai mari şi impresionanţi dinozauri care au fost descoperiţi până acum în lume: Seismosaurus, gigantul care măsura 45 de metri lungime, şi Hatzegopteryx thambema, cel mai mare animal zburător care a existat vreodată, despre care se spune că putea face ocolul Pământului în zbor fără să se oprească. Începând din 2021, parcul îl găzduieşte şi pe cel mai înalt dintre ei, Diplodocus, care se ridică la peste 11 metri deasupra Pământului, o înălţime echivalentă a două girafe puse una peste cealaltă.

Întrucât Dino Parc Râşnov este şi un muzeu în aer liber, vizitatorii au ocazia să vadă un cuib cu ouă reale de dinozaur, cu o vechime de peste 60 de milioane de ani, precum şi alte exponate cu o semnificaţie ştiinţifică şi paleontologică importantă. Expoziţiile şi exponatele din cadrul Dino Parc Râşnov sunt realizate în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Universitatea Bucureşti, Institutul Geologic Român, Muzeul Naţional Secuiesc, Muzeul Judeţean de Istorie Braşov şi parteneri privaţi autohtoni şi internaţionali.

Dino Parc Râşnov este cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei şi un muzeu în aer liber. Are o suprafaţă de 3,5 hectare, pe care se întinde un traseu cu peste 100 de dinozauri în mărime naturală. Printre alte activităţi regăsite în parc se numără un traseu de aventură în copaci, o tiroliană, două locuri de joacă pentru copii, o cameră labirint cu lasere, un atelier de pictură pentru copii, un cinematograf 360° şi unul 9D, precum şi diferite expoziţii ştiinţifice naţionale şi internaţionale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.