Se redeschide centrul de vaccinare anti-COVID de la Zărneşti. În judeţ sunt 20 de centre, dintre care şapte deschise în ultimele două săptămâni

Direcția de Sănătate Publică Brașov anunță că de la 3 noiembrie va redeschide centrul de vaccinare de la Clubul Pensionarilor și Zărnești. Aici persoanele interesate se vor putea imuniza anti-COVID cu vaccinurile de la Pfeizer, Moderna și Johnson&Johnson. Potrivit directorului executiv al Direcției de Sănătate Publică Brașov, dr. Claudia Bularca, acesta ar fi al 20-lea centru unde se fac vaccinări, în județul Brașov, exceptând cabinetele medicilor de familie.

Şapte centre redeschise în ultimele săptămâni

Valul al patrulea al pandemiei a grăbit redeschiderea unor centre de vaccinare din tot județul. Dacă la 1 septembrie imunizări de puteau face în 13 astfel de centre, în prezent sunt deschise 19, iar din 3 noiembrie va fi funcțional și cel de la Zărnești. În plus, directorul DSP Brașov spune să s-a prelungit și programul de lucru al acestora, între orele 8.00 și 20.00.

Lista centrelor de vaccinare funcţionale azi în judeţul Braşov, AICI

Pe lângă centrele special amenajate, aproximativ 90 dintre cei 355 de medici de familie care practică în județul Brașov sunt direct implicați și în activitatea de vaccinare anti-COVID, la propriile cabinete. 

„Pentru persoanele nedeplasabile sau cu dizabilităţi, există o echipă mobilă a Spitalului Militar şi alte două echipe mobile, la Centrul de persoane Vârstnice din Noua, care pot fi solicitate la domiciliu”, a precizat Claudia Bularca.

Per total, în judeţul Braşov, gradul de vaccinare, la nivelul populaţiei din mediul urban este de aproximativ 50%, iar la populaţia din mediul rural, 40%, susţine directorul DSP, Claudia Bularca. Printre personalul medical, gradul de vaccinare este de 80%, a mai spus şefa DSP, care a precizat că cifra se referă la medici, rata de vaccinare printre asistente şi infirmiere fiind ceva mai mică.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.