Cros simbolic pe străzile Brașovului, în 15 noiembrie. Startul va fi luat de doi alergători

 Crosul 15 Noiembrie (ediția a 32-a) se va desfășura și în acest an, dar într-un format simbolic. Un membru al Asociației 15 Noiembrie 1987 Brașov, Aurel Bejenariu, și un atlet amator, George Cojocaru, vor alerga pe traseul parcurs atunci, în ’87, de muncitorii de la Uzina de Autocamioane Brașov (UAB).

Cei doi vor lua startul luni, Luni, 15 noiembrie 2021, la ora 11.45 din dreptul fostei Secții 440 (Parcul Industrial Roman), locul unde s-a aprins scânteia revoltei anticomuniste. Apoi, se vor deplasa pe carosabil, pe o singură bandă de circulație, în sensul de mers spre centrul orașului, fiind încadrați permanent de două echipaje de Poliție (înaintea și înapoia lor) și de alergători voluntari (în lateral, în stânga, respectiv dreapta lor). Aceștia din urmă sunt 10 tineri atleți de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) din Brașov.

Traseul va fi următorul: Start/ Roman SA – Strada Poienelor – Calea Bucureşti – Spitalul Judeţean – Spitalul Astra – Bulevardul 15 Noiembrie – Girația „Trei Alimentare” – Bulevardul 15 Noiembrie (Centrul Civic – Biserica de Lemn – Hidromecanica – Tribunalul Brașov – Spitalul CFR – Sala Patria – Teatrul „Sică Alexandrescu”) – Sosire/ Prefectură. Până la sensul giratoriu de la „Trei Alimentare” se va alerga pe sensul de circulație normal, iar de acolo mai departe, până la sosire, se va intra pe contrasens, pe o singură bandă.

Evenimentul este organizat de Asociația 15 Noiembrie 1987 Brașov, împreună cu Asociația Județeană de Atletism (AJA) Brașov, cu sprijinul Primăriei, al Poliției Municipiului Brașov și al Poliției Locale Brașov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.