Primăria Brașov vrea să cumpere Fabrica de Zahăr Bod. Deocamdată nu a comunicat ce vrea sa facă cu ea

Consilierii locali brașoveni au fost convocați astăzi, 19 noiembrie, într-o ședință de îndată pentru a vota un proiect de hotărâre privind aprobarea cumpărării  unor imobile situate în comuna Bod, str. Fabricii nr. 1, proprietatea SC Fabrica de Zahăr Bod SA- în faliment.

Inițiatorul proiectului, primarul Brașovului, Allen Coliban, nu a prezentat nici un detaliu referitor la acest proiect, lipsa de transparență în cazul acestei achiziții fiind reclamată și de aleșii locali din PNL și PSD. Aceștia au precizat că primarul nu a anunțat exact ce vrea să cumpere din fabrica de la Bod și nici care sunt planurile de viitor pentru noua proprietate. De altfel, și joi, cu o zi înainte de ședința de plen, aleși din PNL si PSD au menționat că s-au desfășurat ședințe ale comisiilor de specialitate în care s-au discutat proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi plenului din 23 noiembrie. 

Potrivit unor unor surse, municipalitatea brașoveană are în plan sa se înscrie la o licitație organizată de lichidatorul Fabricii de Zahăr Bod, iar terenurile pe care care „a pus ochii” Primăria Braşov este estimat la 3.100.000 lei, fără TVA.  Licitația se va desfășura în 23 noiembrie, ora 12.00, iar ofertele trebuie depuse cu cel puțin 24 de ore înainte de licitație. 

Ce proprietăți vrea sa cumpere Primăria Brașov:

– proprietatea imobiliară compusă din construcții speciale și teren aferent în suprafață de 106.178 mp;

– proprietatea imobiliară stație epurare ape uzate, compusă din platformă industrială, canal, decantoare , 5 stavilare decanton, 3 filtre decanton, drum acces, magazii, birouri, grupuri sanitare, zonă cale ferată, rețea gaz  și teren în suprafață de 204.464 mp;

– proprietatea imobiliară compusă din pavilion administrativ, regim de înălțime: D+P+E, parcare, magazie, cabină poartă , corp central, spațiu  comercial, clădire loto (fosta tutungerie)  denumită magazie cu teren de 2.375 mp;

– proprietatea imobiliară compusă din dispensar medical și corp central și teren aferent  în suprafață de 318 mp. 

De ce atâta grabă? 

Pe de altă parte, nu este exclus ca Primăria Brașov să se grăbească cu această achiziție pentru nu pierde cele 10 milioane de lei primite prin Legea bugetului de stat pe anul 2021. Banii au fost primiți pentru achiziția de teren cu destinația „activități industriale”, iar cel de la Bod ar întruni această condiție. Reamintim că în primăvară, când a fost primită suma de 10 milioane de lei, primarul Brașovului a anunțat că are in plan să înființeze un parc industrial la Brașov, nicidecum la Bod sau în alta localitate din județ. În noul parc al Brașovului,  primarul spunea că, printre altele, ar putea veni chiar producătorii de autobuzele electrice. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.