RATBV extinde traseul liniei 9. Modificări sunt și în privința liniilor 16 și 24

Trei dintre traseele interne ale operatorului de transport public din Brașov, respectiv 9, 16 şi 24, vor fi suplimentate cu câteva curse noi, a anunțat purtătorul de cuvânt al RATBV, Silviu Ștefan, iar una dintre respectivele rute, cea de pe Linia 9 se modifică pentru a deservi mai eficient o  zone importantă din oraș. Aceste modificări vor fi puse în aplicare începând de luni, iar noile grafice vor putea fi accesate atât în staţii, cât şi pe site-ul RATBV, la adresa www.ratbv.ro, în secțiunea „Trasee și orare”. Pentru evitarea oricărei confuzii afișele vor purta mențiunea „Valabil din 08.11.2021”.

Un traseu mai lung pentru Linia 9, astfel încât să acopere şi zonele noi din Tractorul

După ce a primit aprobarea Asociației Metropolitane pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public (AMDDTP) Brașov, RATBV a decis să suplimenteze capacitatea de transport pe cele trei trasee, cu indicativele 9, 16 și 24. În plus, traseul liniei 9 se modifică, de luni, pentru a asigura cât mai bine cerințele de mobilitate ale locuitorilor din zona nouă a cartierului Tractorul. De săptămâna viitoare, autobuzele de pe traseul 9 (Rulmentul – Municipal) vor parcurge, în ambele sensuri de deplasare, și străzile Nicolae Labiș, Liviu Rebreanu și Ioan Popasu, asigurând o variantă directă și rapidă de transport între această zonă și strada Independenței. Prelungirea acestui traseu vine mai ales în sprijinul unităților de învățământ din apropiere, spun reprezentanții RATBV. După plecarea din terminalul Rulmentul, autobuzele de pe traseul 9 vor parcurge străzile menționate, iar apoi vor reveni pe strada 13 Decembrie și vor urma traseul actual. Pentru o deservire cât mai bună a zonei noi a cartierului Tractorul, autobuzele de pe linia 9 vor opri în patru perechi de stații amplasate pe străzile menționate, iar numărul de vehicule puse în circulație va fi suplimentat.

Cursele mai multe pentru studenţii care trebuie să ajungă la Campusul „Genius”

De asemenea, conform aprobării AMDDTP, de luni va fi suplimentat și numărul de curse ce se realizează pe liniile 16 (Livada Poștei – Cărămidăriei) și 24 (Livada Poștei – Baciului), cu mențiunea că în cazul liniei 24 va fi vizat exclusiv tronsonul cuprins între Livada Poștei și Campus „Genius”/ICPC. Măsura vizează cu precădere asigurarea unei oferte de transport cât mai atractive pentru cadrele didactice și studenții ce desfășoară activități în campus.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.