Școala Gimnazială nr. 30 va fi extinsă cu 10 săli de clasă. Va fi a doua unitate de învățământ din Brașov dotată cu lift pentru persoane cu dizabilități

Aflat de mulți ani pe lista pe lista de investiții a Primăriei Brașov, proiectul  de extindere a Școlii Gimnaziale nr. 30 a intrat în etapa licitației de lucrări. Procedura de atribuire a contractului de lucrări, cu o valoare estimată de 5.219.586 lei, fără TVA, a fost lansată în 17 noiembrie, iar ofertele din partea constructorilor interesați pot fi depuse până în 20 decembrie. Dacă în urma acestei licitații va fi desemnat un constructor, acesta va avea la dispoziție 18 luni pentru a finaliza lucrările. 

10 săli de clasă în plus

Proiectul prevede construirea unui nou corp de clădire cu parter și doua etaje. În noua construcție vor fi amenajate 10 săli de clasa, un laborator de informatica, o sală în care va fi amenajat un alt laborator, o bibliotecă, grupuri sanitare, un cabinet medical. Noul corp va fi alipit de cel funcțional în prezent, iar după finalizarea lucrărilor școala va avea 40 de săli de clasă. 

Pe de altă parte, prin acest proiect, la corpul existent va fi montat un lift pentru persoanele cu dizabilități. Practic, Școala Gimnazială nr. 30 va fi a doua unitate de învățământ preuniversitar din Brașov care va dispune de o astfel de facilitate, după Colegiul Național Unirea. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.