Brai Cata anunţă actualizarea tarifelor aplicabile pentru colectarea deșeurilor în municipiul Brașov

Compania BRAI CATA SRL, in calitate de operator de salubritate autorizat pe raza administrativ  teritorială a municipiului Brașov, pentru serviciul de colectare separata a deșeurilor de la persoane  fizice, instituții publice și agenți economici, este in permanenta alături de comunitatea locala si își  dorește sa îmbunătățească calitatea serviciilor oferite. 

In situația socială si economica actuala, a noilor prevederi legislative din domeniul gestionarii  deșeurilor, operatorul BRAI CATA SRL se vede nevoit sa ia decizia de actualizare a tarifelor  aplicabile serviciilor de colectare a deșeurilor în municipiul Brașov, în acord cu prevederile Ordinului  109/2006 Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice – A.N.R.S.C respectiv Normelor Metodologice de stabilire, ajustare sau modificare a tarifelor pentru  activitățile specifice serviciului de salubrizare a localităților. 

Având in vedere prevederile Legii serviciilor comunitare de utilități publice nr. 51/2006 actualizate,  societatea BRAI CATA SRL are obligația legală de recuperare a costurilor furnizării și prestării  serviciilor. Compania BRAI CATA SRL a luat in considerare toate posibilitățile in vederea limitării  creșterii semnificative a tarifelor de salubritate, comparativ cu ceilalți furnizori de utilități publice din  piață ( gaze naturale, energie electrica, alimentari apa) ce au operat majorări cu peste 30%, începând  din octombrie 2021. 

Această actualizare a tarifului este generată de aplicarea indicelui de inflație, actualizarea fiind  aferenta perioadei octombrie 2019 – octombrie 2021, de creșterea salariului minim pe economie,  aplicabil începând cu 01.01.2022 conform Hotărârea nr. 1071/2021 pentru stabilirea salariului de  bază minim brut pe țară garantat în plată, precum si de majorarea tarifului de depozitare a operatorului  autorizat. 

Tariful aplicabil pentru persoane fizice în Municipiul Brașov începând cu data de 01.01.2022 este de  14,18 lei fără TVA (de la 11.91 lei fata TVA) , rămânând astfel unul din cele mai scăzute tarife  regiune, în condițiile în care autoritățile locale si BRAI CATA SRL fac eforturi pentru îmbunătățirea  sistemului de colectare, prin utilizarea ecoinsulelor, a platformelor îngropate si a altor sisteme pilot  ce încurajează creșterea cantităților de deșeuri reciclabile recuperate, inclusiv devierea de la eliminare  prin depozitare. 

Actualizarea tarifelor este înaintată de către Primăria Brașov spre analiză în ședința de Consiliu Local  din data de 17.12.2021. 

„Compania BRAI CATA SRL mulțumește anticipat partenerilor contractuali, populației si agenților economici, pentru înțelegerea necesitații actualizării tarifelor in vederea menținerii unui climat concurențial care sa ofere prestarea unor servicii conforme ”, a declarat conducerea BRAI  CATA SRL.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.