Ceremonii de 1 Decembrie în mai multe localități din județul Brașov. În municipiul Brașov parada militară începe la ora 11.00

Ziua Națională a României va fi sărbătorită anul acesta în mai multe localități din județul Brașov, prin ceremonii militare. 

În municipiul Brașov, ceremonia se va desfășura pe Bulevardul Eroilor și va începe la ora ora 11.00. La parada militară vor participa soldați ai Brigăzii 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa”, dar și cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Județean “Nicolae Titulescu“, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Țara Bârsei” din județul Brașov și Inspectoratului de Poliție Județean.
În încheierea ceremonialului militar și religios vor defila, prezentând onorul publicului participant la activitate, 250 de militari și 31 de mijloace tehnice, din cadrul Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne.
La festivitate vor participa prefectul județului, Mihai Cătălin Văsii, președintele Consiliului Județean, Adrian Ioan Veștea, primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, alte oficialități locale, comandanți de mari unități și unități din Garnizoana Brașov, veterani, cadre militare în rezervă și în retragere.
Ceremonii asemănătoare, dar în format restrâns, vor avea loc și în localitățile Predeal, Săcele, Râșnov, Hărman și Codlea.
Activitățile se vor desfășura cu respectarea tuturor regulilor și măsurilor stabilite pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2, conform legislației în vigoare.

La Râșnov, paradă militară și spectacol cu artiști locali 

La Râșnov, Ziua Marii Uniri va fi sărbătorită în centrul orașului, iar programul va începe cu o paradă militară, programată la ora 12.00. Apoi, de la ora 12.15 va fi un program artistic, susținut de elevii școlilor din localitate. 

Depunere de coroane la Monumentul Eroilor Săceleni

În Piața Libertății din Săcele, la Monumentul Eroilor Săceleni din Primul Război Mondial va avea loc o ceremonie dedicată Zilei Naționale a României.
Din cauza situației sanitare din țară și din întreaga Europă, ceremonia de 1 decembrie va fi una redusă ca participare și va consta într-o depunere de coroane de flori la care vor participa reprezentanți ai Primăriei Municipiului Săcele, Consiliului Local, Armatei și asociațiilor de veterani.
Tot în 1 decembrie, la Săcele se vor aprinde și luminile în oraș și în brazii de Crăciun, moment care marchează intrarea în perioada sărbătorilor de iarnă. Și anul acesta, brazii de Crăciun sunt amplasați în toate cele trei cartiere de blocuri (Electroprecizia, Ștefan cel Mare și Movilei) și în centrul orașului, în fața clădirii Primăriei.

1 Comentariu

  1. Din pacate numai centrul orasului a fost pregatit pentru „Defilare”. Am cerut primariei Brasov sa puna steaguri tricolore in tot orasul, dar bineinteles ca pe str. 13 Decembrie, pe B-dul Garii nici urma de steag. Asa a fost si anul trecut. Am incercat, am cerut ajutor de la „Radio Brasov” dar au spus ca ei nu se ocupa cu asa ceva. Pacat!
    Se pare ca dl. primar nu este interesat de tot orasul. Din cauza unor USR-isti ca dl. primar Coliban USR-ul va pierde multi sustinatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.