Consiliul Local Brașov, chemat la un nou „vot în orb”. Înaintea negocierilor cu liderii de grup, primarul Coliban și-a programat o tură în Postăvarul

Consilierii locali brașoveni au fost convocați astăzi, 23 decembrie, începând cu ora 12.00, la o ședință de îndată, pe ordinea de zi fiind un punct privind „aprobarea formulării ofertei, respectiv a achiziționării în caz de acceptare, a imobilelor proprietatea CET Brașov SA, aflată în procedură de faliment”.

Proiectul de hotărâre a fost anunțat de primarul Brașovului, Allen Coliban, încă din ședința ordinară a Consiliului Local din 17 decembrie, când a precizat că până în data de 23 decembrie ar urma sa fie gata și un raport de evaluare a terenului de către un expert contractat de municipalitate. 

Cel puțin ieri, aleși locali din PSD și PNL nu știau ce anume urmează să voteze, afirmând că nu au primit, încă, documentația aferentă proiectului de hotărâre și au reclamat lipsa de transparență a primarului Braşovului. 

Scenariu asemănător celui din 19 noiembrie 

Nu este exclus ca în cazul acestui proiect de hotărâre, să se repete scenariul din 19 noiembrie, când primarul a convocat o ședință de îndată pentru aprobarea înscrierii municipiului Brașov la licitația pentru vânzarea unui teren aparținând Fabricii de Zahăr Bod (proiect respins în două ședințe de îndată). Atunci, consilierii locali au primit documentația în cursul dimineții, liderii de grup au fost chemați la consultări în jurul orei 10.00, iar la ora 13.00 era programat votul.  

În Poiană sau la masa negocierilor?

În cazul ședinței din 23 decembrie, în ecuație ar putea interveni o necunoscută: zilele trecute, Biroul de Presă al primăriei anunța că primarul va fi, începând cu ora 9.00, în Poiana Brașov, pentru a verifica starea pârtiilor din Masivul Postăvarul. În aceste condiții rămâne de văzut cum va reuși să își organizeze programul pentru a putea ajunge la eventualele discuții cu liderii de grup din Consiliul Local Brașov. 

Care era mesajul înaintea alegerilor locale

Reamintim că în campania electorală, pentru alegerile locale, pe atunci candidatul pentru funcția de primar Allen Coliba dar și colegii lui, lansau în mod constant, critici dure la adresa autorităților locale brașovene, reclamând lipsa de transparență și faptul că nu fac publice, din timp, documentațiile aferente proiectelor de hotărâre. Între timp, conducerea Primăriei Brașov s-a schimbat dar, se pare, oamenii noi din administrație au păstrat vechile obiceiuri. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.