O brașoveancă repatriată din Africa de Sud, „suspiciune înaltă” de infectare cu tulpina omicron

Un jucător al echipei de rugby Știința Baia Mare, sosit în România din Africa de Sud, a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Ulterior, încă două persoane, dintre care o femeie din Brașov, au fost confirmate ca fiind infectate, după ce au efectuat testele PCR. 

În legătură cu cazul din județul Brașov suspect de infectare cu tulpina omicron a virusului SARS-CoV-2, Prefectura Brașov a anunțat că este vorba de o femeie în vârstă de 48 de ani, repatriată în 30 noiembrie. 

„La testarea realizată pe aeroport, persoana respectivă a avut rezultat pozitiv. A fost preluată de reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov și transportată în condiții conforme protocolului în astfel de situații, la domiciliul din județul Brașov, unde a intrat în izolare, aflându-se sub o monitorizare strictă. Proba recoltată la intrarea în țară a fost trimisă pentru secvențiere genomică la Institutul Național de Cercetare Medico-Militară „Cantacuzino” din București. Procesul de secvențiere a genomului pentru tulpina omicron se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile. În urma primelor teste, s-a concluzionat că există o suspiciune înaltă pentru varianta omicron a virusului SARS-Cov-2 la persoana din Brașov depistată pozitiv”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Brașov, Alexandru Ganea. 

Acesta a precizat că brașoveanca confirmată pozitiv este vaccinată cu schemă completă și până în acest moment nu a dezvoltat simptomatologie specifică infecției cu SARS-CoV-2.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.