O porţiune din domeniul schiabil din Poiana Braşov, închisă de azi, din cauza căldurii

De astăzi, 28 decembrie, accesul în zona inferioară a pârtiei Drumul Roșu va fi restricționat din cauza reducerii stratului de zăpadă, în special în zona stației inferioare a telegondolei, astfel că schiorii nu vor putea coborî pe schiuri până în Poiana Brașov, ci vor fi nevoiți ca la coborârea în stațiune să utilizeze telegondola.

Se schiază în condiții bune în zona superioară a pârtiilor Lupului și Drumul Roșu, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri), precum și pe pârtiile Kanzel, Doamnei și Ruia, cu ieșire în Drumul Roșu, apoi către telescaunul Ruia, anunţă Primăria Braşov. De asemenea, și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion, sunt deschise pentru cei care vor să învețe să schieze. Odată ce condițiile meteo vor permite, temperaturi negative și precipitații sub formă de ninsoare, va fi reluată amenajarea pârtiilor din partea inferioară a masivului pentru a fi deschise. În acest moment, în masivul Postăvarul ninge, iar temperaturile sunt negative.

Astăzi, 28 decembrie 2021, la ora 8.00, starea zăpezii pe pârtiile din partea superioară a masivului Postăvarul (până la telescaunul Ruia), respectiv Kanzel, Doamnei, Drumul Roșu, Ruia, Lupului, era foarte bună, la fel și pe pârtiile Bradul și Stadion, în partea inferioară a masivului, acestea fiind și pârtiile pe care se poate schia în acest moment. Zona inferioară a pârtiilor Lupului, Subteleferic, Drumul Roșu și Sulinar este închisă.

Stratul de zăpadă bătătorită de pe zona superioară a masivului este de aproximativ 50 cm, iar în parte inferioară, de 30 cm.

Instalațiile de transport pe cablu care vor funcționa începând cu ora ora 9.00 sunt:

  • telecabinele Kanzel și Capra Neagră;
  • telegondola;
  • telescaunele Ruia și Bradul;
  • teleschiul Stadion.

Ultima urcare va fi la ora 15.45.

Pentru achiziționarea ski-pass-urilor, există în total 3 puncte de vânzare (casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel și de la telecabina Capra Neagră) și două automate amplasate în parcarea multietajată din Poiana de Jos. În plus, pentru recuperarea garanției de 10 lei plătite pentru ski-pass, pe lângă casierii vor funcționa și două automate, la telecabina Capra Neagră și la telegondolă. La toate casieriile este posibilă și plata cu cardul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.